5:14 pm - Sunday April 29, 9517

Record de vizitatori la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, în week-end

Redeschiderea Bojdeucii lui Ion Creangă, după finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a imobilului  și  a spațiului expozițional adiacent, în cadrul proiectului „Călător pe Meridiane Culturale”, implementat de Consiliul Județean Iași în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești din Republica Moldova, a atras peste 2.200 de vizitatori la sfârşitul săptămânii trecute, ieşenii luând practic cu asalt obiectivul, care reprezintă primul muzeu literar deschis în România.  Pe lângă vizitarea Bojdeucii, publicul a avut ocazia să participe la mai multe programe artistice desfășurate în amfiteatrul complexului muzeal sâmbătă, 16 decembrie şi respectiv duminică, 17 decembrie.

“Atunci când vine vorba de patrimoniul cultural, lucrurile trebuie făcute cu simț de răspundere, așa cum am procedat și în cazul restaurării întregului Ansamblu Muzeal „Ion Creangă”. Proiectul de restaurare a fost șansa de a nu pierde definitiv căsuța în care a locuit marele nostru povestitor, iar toate eforturile s-au concentrat strict pe a o restaura și conserva. Mă bucură foarte mult interesul publicului de a redescoperi Bojdeuca lui Ion Creangă și universul literar al scriitorului, aspect confirmat de numărul mare de vizitatori din primele trei zile. Este un semnal că Bojdeuca, primul muzeu literar din România, va rămâne un simbol al Iașului cultural, un spațiu de aducere aminte și de conectare la bogăția literară pe care o avem”, a declarat Președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Lucrările de reabilitare a Ansamblului Muzeal „Ion Creangă” au avut o valoare totală de 3,065,112.64 de lei (fără TVA), din care 699.460,78 de lei, fără TVA, reprezintă valoarea lucrărilor de reabilitare a Bojdeucii. Complexul Muzeal este deschis publicului pentru vizitare de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;