Iaşul va primi două milioane de lei de la bugetul de stat pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Filarmonicii


În urma unui amendament depus la Legea Bugetului de Stat pe anul 2024 de către parlamentarii liberali Alşexandru Muraru, Sorin Năcuţă şi Liviu Brătescu, Consiliul Judeţean Iaşi va primi suma de două milione de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Filarmonicii “Moldova”. Practic, prin atragerea acestor fonduri, lucrările la Filarmonică vor putea începe imediat.

“Împreună cu colegii mei din PNL Iași, deputatul Sorin Năcuță și senatorul Liviu Brătescu, am depus amendamentul pentru alocarea unei sume de două milioane de lei în vederea începerii lucrărilor de reabilitare și modernizare a Filarmonicii Moldova Iași, reuşind să includem acest amendament în bugetul pe anul 2024, votat deja în Parlamentul României. Este un moment istoric extrem de important, reușind practic să aducem la Iași aceste fonduri prin care lucrările pot să înceapă cât mai curând. Această reușită nu este doar un efort al nostru, al parlamentarilor PNL Iași, ci este și rezultatul parteneriatului între administrațiile liberale ale Consiliului Județean Iași și Primăriei Municipiului Iași, care au depus proiectul pentru a putea accesa fonduri prin Programul Operaţional Regional (POR) al Uniunii Europene destinate reabilitării Filarmonicii”, a declarat deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Potrivit parlamentarului liberal, deși proiectul are finanțare prin POR, până în primăvara anului viitor, cand se va semna contractul de finanțare, lucrările pot începe imediat și ulterior aceste fonduri pot fi decontate și folosite de CJ Iași la alte proiecte proprii, fie vor fi considerate cofinanțare.

„Consiliul Județean Iași a propus, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, un proiect pentru a putea accesa fonduri prin POR destinate reabilitării filarmonicii, o investiție ce ajunge la o valoare de aproximativ 16 milioane de euro, iar în tot acest timp am făcut demersuri pentru ca acest proiect să se concretizeze cât mai repede. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari ai PNL Iași pentru sprijin și pentru că reprezintă interesele Iașului în Parlamentul României, pentru că luptă pentru proiectele comunității noastre. Filarmonica Iași trebuie redată ieșenilor cât ma irepede!”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Pe baza studiilor de specialitate întocmite se propune realizarea următoarelor tipuri de lucrări: lucrări de consolidare, lucrări de reparații a zonelor degradate sau avariate ale construcției, lucrări de intervenție în urma refuncționalizarii anumitor spații, lucrări de reparații ale instalațiilor, lucrări de refacere a finisajelor speciale afectate de degradări, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027 al Uniunii Europene – Prioritatea 7.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii “Moldova’’ face parte din Acordul de Asociere încheiat între Consiliul Județean (CJ) Iași și Primăria Municipiului Iași (PMI),

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;