„Revelionul ieşenilor”, în acest an, doar cu artişti locali

Constrânsă de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 90/2023, de limitare a cheltuielilor făcute de autorităţile publice locale la sfârşit de an privind organizarea de festivaluri, concerte sau competiţii locale, Primăria Municipiului Iaşi (PMI) se vede nevoită să renunţe în acest an, de Revelion, la aducerea unor nume sonore de artişti alături de care ieşenii prezenţi în seara de 31 decembrie în Piaţa Palatului Culturii să întâmpine Noul An. OUG prevede că instituțiile și autoritățile publice locale nu pot finanța din fonduri publice organizarea unor evenimente precum festivaluri, concerte, competiții locale, festivități sau sărbători tematice în lunile noiembrie și decembrie 2023.

Astfel, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Primăriei, intenția municipalității pentru organizarea concertului de Revelion, din acest an, din Piaţa Palatului Culturii, este de a contracta o serie de artiștii ieșeni, precum Andra Botez și DJ Line, și tineri artiști români, precum JO și JUNO, care ar urma să evolueze pe scenă începând cu ora 21.00. În deschiderea spectacolului, de la ora 19.00, va fi organizat „Revelionul copiilor”, dedicat celor mai tineri artiști ieșeni câștigători la concursuri naționale și internaționale.

Pentru spectacolul de Revelion, intitulat generic “Revelionul ieşenilor”, Primăria a publicat pe site-ul oficial (www.primaria-iasi.ro) două anunțuri privitoare la intenția de a contracta servicii specifice. Primul dintre acestea se referă la asigurarea întregii scenotehnici necesare (scenă de minim 14 metri lungime x 10 metri lățime x 8 metri înălțime, lumini, sonorizare, ecrane video, backstage etc.), iar suma pusă la dispoziție este de 150.000 lei fără TVA, iar al doilea anunț vizează realizarea unui foc de artificii (de minim 10 minute, minim 2.000 de lovituri, cu înălțimi între 10 și 130 de metri, cu fond muzical etc.), iar suma disponibilă este de 50.400 lei fără TVA.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;