5:14 pm - Monday April 30, 0840

Peste 500 de autovehicule cu norma de poluare Euro 3 vor fi scoase din circulaţie prin intermediul Programului “Rabla Local”

Peste 500 de autovehicule cu norme de poluare care nu corespund normelor Uniunii Europene, respectiv cu o vechiime mai mare de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 şi / sau mai mică decât aceasta, vor fi scoase din circulaţíe în municipiul Iaşi prin intermediul Programului “Rabla Local”, proprietarii acestora urmând să primească, potrivit legii, câte 3.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, până acum, în cadrul Programului “Rabla Local”, la Iaşi s-au înscris în aplicația gestionată de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) 1.042 de proprietari de autovehiculoe cu norma de poluare Euro 3 sau mai mică. Dintre acestea, 594 de persoane au depus ulterior cererile de finanțare și documentația aferentă pentru primirea sumei de 3.000 de lei.

În urma verificării dosarelor de către comisia de analiză constituită la nivelul Primăriei Municipiului Iași au fost acceptate 510 dosare. Alte 84 de dosare au fost respinse, întrucât nu au îndeplinit cerințele ghidului de finanțare, majoritatea fiindcă se refereau la autoturisme mai noi de 15 ani sau cu norma de poluare Euro 4. De la mijlocul lunii decembrie, Primăria Municipiului Iași a chemat persoanele cu dosarele complete pentru a semna contractele de finanțare, au precizat reprezentanţii Primăriei, care au ţinut să sublinieze că, potrivit legii, beneficiarii Programului Rabla Local vor putea casa autovehiculele și implicit să le radieze din circulaţie doar după încheierea contractelor de finanțare

Transmiterea adeverinței de dezmembrare și dovezii radierii din circulație (de la Serviciul Înmatriculări) se va face de către beneficiar în termen de 30 zile de la încheierea contractului.

Plata stimulentului de 3.000 de lei se va face după transmiterea adeverinței de dezmembrare și a dovezii radierii din circulație și după adoptarea adoptarea bugetului local pe acest an.

Din suma de 3.000 de lei, 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Municipiului Iași și 2.400 de lei din finanțarea alocată de AFM, au mai precizat reprezentanţii municipalităţii.

Situația dosarelor acceptate în Programul “Rabla Local” din municipiul Iași este comparabilă cu cea din Timișoara (513 dosare acceptate), dar net superioară față de Oradea (230), Suceava (183) sau Galați (139).Procedura internă a Primăriei Municipiului Iași, lista documentelor necesare și modelele cererilor sunt disponibile pe pagina de internet oficială: https://tinyurl.com/35wekpv7. Pentru informații suplimentare cetățenii pot să contacteze municipalitatea la numărul de telefon 0232.267.582, interior 172 și 182!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;