5:14 pm - Saturday April 30, 3814

11 trenuri de călători de pe raza Regionalei Iaşi, anulate din cauza viscolului

Circulaţia trenurilor de călători şi marfă pe raza Sucursalei Regionale Iaşi a CFR SA se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor scăzute înregistrate în noaptea de luni spre marţi. Potrivit reprezentanţilor companiei, 11 trenuri de călători au fost anulate pe raza Sucursalei Iaşi, iar mai multe curse au întârzieri la plecare sau la sosirea în gările de destinaţie.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră (marţi, 9 ianuarie, ora 9.00 – n.r.), circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Galaţi, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor scăzute. Pe raza SRCF Galaţi, pe distanţa Mărăşeşti – Tecuci (fir I şi II) în contextul condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic şi viscol), circulaţia AM (automotoarelor) este permisă doar cu antemergător (locomotivă Diesel sau electrică). Pe distanţa Brăila – Făurei (vânt puternic şi viscol), trenurile circulă cu restricţie de viteză de 70 km/h”, anunţă CFR SA. Pe raza SRCF Iaşi, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe distanţa Leşu Ilvei – Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei – Coşna se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost afectată circulaţia a 10 trenuri de călători, care au întârziat la expedierea din staţiile CF Iaşi şi Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668 , R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859”, se precizează într-un comunicat al CFR SA.

”În prezent, pe raza SRCF Iaşi, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iaşi, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat şi aşteaptă locomotivă de ajutor. Personalul feroviar este activat şi intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât să fie asigurată continuitatea traficului feroviar”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că judeţul Iaşi s-a aflat până marţi, 9 ianuarie, la ora 10.00, sub avertizare meteorologică cod galben de ninsoare, viscol şi vânt puternic.

Filed in: Administrație

Comments are closed.

;