A fost stabilit calendarul admiterii din acest an la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Senatul Universităţii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a aprobat condițiile, criteriile și calendarul admiterii pentru anul universitar 2024/2025. Potrivit documentului, în acest an, admiterea candidaților se va realiza pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de limba şi literatura română, în procent de  50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului, de asemenea, în procent de 50 %). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației pentru admiterea dina cest an de la USV Iaşi este de peste o mie, dintre care 768 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat.

Conform calendarului, în perioada 08 – 19 iulie 2024 este programată înscrierea candidaților pentru Admiterea din prima sesiune, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. Doar în eventualitatea neocupării locurilor planificate, se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie 2024. În perioada 29 aprilie-18 iulie 2024, va fi  deschisă platforma de preînscriere online, pentru toate programele de studii, din cadrul USV Iași, iar cei care doresc se vor putea preînscrie folosind această platformă:http://admitere.uaiasi.ro

Toate taxele aferente admiterii au rămas neschimbate pentru acest an, 150 lei taxa de înscriere, respectiv 100 lei taxa de înmatriculare.

„Înscrierea candidaților se va face și prin facilități on line, dar și la sediile facultăților. Tot în perioada 8 – 19 iulie 2024, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie”, a declarat prof. univ. dr. Costel SAMUIL, prorector cu activitatea didactică.

USV Iași va organiza concursul de admitere la studii universitare de masterat, în perioada 20 iunie –11 iulie 2024, specializările oferite de Facultățile de Agricultură, Horticultură și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare aflându-se la mare căutare în rândul absolvenților.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;