5:14 pm - Monday April 30, 8131

Zeci de utilaje şi echipe de muncitori, mobilizate la deszăpezirea oraşului

Echipele municipalităţii au continuat în noaptea de miercuri spre joi şi pe tot parcursul zilei de astăzi să acţioneze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi gheţă depuse pe principalele artere de circulaţie din oraş. De asemenea, echipele de lucrători din cadrul companiilor și direcțiilor aflate în suboprdinea Primăriei au acţionat la deszăpezire şi pe trotuarele, aleile pietonale dintre blocuri precum şi în zona trecerilor de pietoni. O importanţă deosebită a fost acordată operaţiunii de îndepărtare a stratului de zăpadă şi gheaţă din preajma principalelor intersecţii din municipiu.

“Rețeaua de transport public rămâne prioritară. Încercăm să rezolvăm rapid problemele care apar din cauza gerului, continuăm să curățăm stațiile și peroanele și facem eforturi să reducem durata călătoriilor și timpii de așteptare în stații. Facem apel la asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să curețe trotuarele pe care le administrează! Le sprijinim în acțiunile de deszăpezire și degajarea căilor de acces. Acordăm atenție deszăpezirii esplanadelor și piețelor, precum și a scărilor din zonele de pantă”, a declarat, joi, primarul Mihai Chirica.

Scurt raport al intervențiilor din ultimele 24 de ore:

* În cursul zilei de miercuri, 10 ianuarie, în tura de zi (între orele 7.00 și 19.00), Citadin SA a intervenit cu 19 de sărărițe cu lamă, 15 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, 6 buldoexcavatoare, trei încărcătoare frontale și a folosit 45 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori. În tura de noapte (între orele 19.00 și 7.00), Citadin SA a continuat să acționeze cu 15 de sărărițe cu lamă, 15 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, un buldoexcavator și două vole și a utilizat 109 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori și 5 tone de clorură de calciu.

* Citadin SA a început să strângă zăpada colectată pe străzi și trotuare, mai întâi în zona centrală. O cantitate de 1.090 de metri cubi de zăpadă a fost transportată ieri și noaptea trecută în zona C. A. Rosetti.

* În cursul zilei de ieri (miercuri, 10 ianuarie – n.r.), Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei pietonale cu 17 utilaje și a utilizat 12 tone de clorură de calciu și 7,5 tone de clorură de sodiu, iar noaptea trecută a lucrat cu 13 utilaje și a folosit 6 tone de clorură de calciu și 23 de tone de clorură de sodiu.

* Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, precum și esplanade și piețe. În cursul zilei trecute compania a intervenit cu 8 utilaje și 32 de tone de material antiderapant, în special în Țicău și Galata.

* Compania de Transport Public SA a intervenit ieri cu 9 utilaje și 8 tone de clorură de sodiu, iar noaptea trecută cu 6 utilaje și 2 tone de clorură de sodiu, pentru a asigura viabilitatea liniilor de tramvai, a macazurilor și rețelei de fir contact și curățarea stațiilor și peroanelor.

* Poliția Locală sprijină descongestionarea traficului rutier, alături de Poliția Rutieră, patrulează în permanență și acordă societăților municipale sprijin în situațiile care necesită intervenții punctuale.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;