Lucrările celor mai importanţi artişti români vor fi expuse la Palatul Braunstein

69 de lucrări ale celor mai importanți artiști români, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea şi Ion Jalea, vor fi expuse începând de săptămâna viitoare la Palatul Braunstein din Iaşi, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, cea mai importantă expoziție de artă românească organizată de Muzeul Național Brukenthal, ajunge la Iași grație colaborării dintre instituția din Sibiu și Ministerul Culturii, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Primăria Municipiului Iași.

 Exponatele, cu o valoare de câteva milioane de euro, au ajuns aseară la Palatul Braunstein, sub supravegherea jandarmilor care le-au însoțit de la Sibiu.

Expoziția este îngrijită de Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal, și Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Brukenthal, Cetățean de Onoare al Municipiului Iaşi.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la ora 16.00, aceasta urmând să fie deschisă pentru public până pe 15 martie 2024.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;