Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al ASE

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în această săptămână în Aula Magna a Academiei de Studii Economice (ASE) din Capitală, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a primit titlul de Doctor Honoris Causa al ASE, distincţia fiind înmânată de către prof. univ. dr. Dumitru Miron, președintele Senatului Academiei de Studii Economice.

„Îl felicit pe domnul rector și garantez că merită din plin acest titlu. Felicit și Facultatea de Drept pentru că l-a ales pe profesorul Tudorel Toader să fie primul Doctor Honoris Causa propus”, a spus, în cuvântul său, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Academice.

„Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Academia de Studii Economice, un templu al cunoașterii, un far luminos al științei, culturii, educației naționale și internaționale. Sunt deosebit de onorat să fac parte din comunitatea dumneavoastră academică, din galeria marilor personalități cărora le-ați acordat acest titlu. Tradiția pe care o aveți se îmbină cu modernitatea prin adaptarea ofertei educaționale la evoluțiile socio-economice. Vă felicit pentru înființarea celei mai tinere facultăți de drept din țară, care va aduce consistență vieții juridice din România”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

În continuare, rectorul UAIC a susținut o prelegere cu titlul „Evoluția dreptului penal sub influența normelor europene”, evenimentul încheindu-se cu intonarea imnului Gaudeamus Igitur.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;