5:14 pm - Sunday April 29, 7556

Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Iaşi 6-0. O nouă ruşine pentru elevii lui Leo Grozavu

Poli iaşi s-a făcut de ruşine în primul meci de la reluarea campionatului, elevii lui Leo Grozavu  fiind învinşi categoric, scor 0-6 (0-3), vineri, în deplasare, de Sepsi Sfântu Gheorghe, în uvertura etapei a XXII-a a Superligii.

Meciul din Covasna a început cum nu se putea mai rău pentru oaspeţi, în minutrul 20, Florin Ilie introducând mingea în propria poartă, după ce a devitat şutul expediat de Ştefănescu din colţul careului. În minutul 34, Martac face henţ în careu, penalty-ul fiind transformat cu multă siguranţă de Cosmin Matei. Prima repriză s-a încheiat cu golul lui Păun, care a speculat foarte bine o bâlbâială în careul oaspeţilor, după o centrare de pe partea stângă a lui Varga şi luftul lui Debeljuh.

Partea a doua a jocului a fost trasă parcă la indigo cu ceea ce s-a întâmplat în primul mitan, cu gazdele zburdând pe teren şi cu o echipă a Iaşului lipsită de orice fel de iniţiativă. În minutul 49, Ştefănescu putea face 4-0, însă balonul expediat de atacantul dorit în această iarnă de Rapid trece milimetric pe lângă transversală. În replică, Bouhenna (min. 60) execută foarte bine o lovitură liberă, din poziţie centrală, de la 20 de metri, însă Niczuly este la post. De-abia intrat pe teren, Kallaku (min. 63) îl învinge pe Silviu Lung cu un şut plasat din interiorul careului, majorând diferenţa de pe tabelă. În minutul 70, Ştefănescu se distrează din nou cu apărarea oaspeţilor, scapă singur cu portarul Iaşului, însă trage direct în acesta! Acelaşi Marius Ştefănescu nu-l mai iartă pe Silviu Lung în minutul 84, ducând scorul la 5-0. Ultimul gol al meciului este reuşit de Bălaşa (min. 88), care transformă penalty-ul acordat de arbitru la faultul lui Bouhenna asupra lui Marius Ştefănescu (de departe cel mai bun jucător de pe teren).

Poli Iaşi suferă cel mai drastic eşec din acest sezon, în timp ce Sepsi reuşeşte scorul de până acum al campionatului.

Sepsi: Niczuly – Oteliţă, Cubotariu, Kesckes (min. 75 Bălaşa), Fl. Ştefan – Păun – Varga (min. 62 Kallaku), Rodriguez (min. 75 Ion Gheorghe), Matei (min. 62 Aganovic), Ştefănescu – Debeljuh (min. 83 Rondon).

Poli Iaşi: Lung – Martac (min. 46 Todoroski), Fl. Ilie (min. 46 Bouhenna), Katanec, Ispas – Jatoba, Itu (min. 64 Allanzinho), Marchioni, R. Ion- Gheorghiţă (min. 74 Ştefanovici), Harrison (min. 81 Buş).

La finalul partidei, antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu, a recunoscut că echipa sa a a făcut un joc lamentabil, rezultatul fiind unul ruşinos.

”Greu de dat explicaţii. Un rezultat ruşinos, ne-am prezentat lamentabil. Face parte din fotbal. Trebuie să fim puternici, tari şi să facem mai mult pentru viitor. Începând cu mine, toţi am fost de râs. Specific nouă, când adversarul nu ajunge la poartă, o băgăm noi în propria poartă. Ăsta e fotbalul, trebuie să ne revenim, pentru că altfel vom avea probleme. Toate execuţiile din prima repriză arătau că ne tremură picioarele. La pauză trebuia să fac 10 schimbări. Toată echipa trebuia schimbată”, a declarat Leo Grozavu.

După 22 de etape, Poli Iaşi se află pe locul 14 în clasament, cu 23 de puncte.

Etapa viitoare, alb-albaştrii vor întâlni duminică, 28 ianuarie, de la ora 17.00, în Copou, pe Universitatea Cluj.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;