5:14 pm - Monday April 29, 7946

Pentru a doua oară în mai puţin de o lună, alegerea noului viceprimar al Iaşului a fost din nou amânată

Pentru a doua oară în mai puţin de o lună, consilierii locali ieşeni au amânat luarea unei decizii în privinţa nominalizării unui nou viceprimar al municipiului, după ce în şedinţa desfăşurată vineri, 26 ianuarie, iniţiatorul proiectului de hotărâre, în speţă primarul Mihai Chirica, a propus scoaterea de pe ordinea de zi şi amânarea acestuia pentru o şedinţă viitoare. Motivul îl constituie faptul că unul dintre consilierii PNL a lipsit de la şedinţă, în acest fel neîntrunându-se cvorumul necesar alegerii noului viceprimar.

”Din păcate, astăzi (vineri, 26 ianuarie . n.r.) avem o absență a unui coleg de-al nostru, care ne va determina să retragem proiectul de pe ordinea de zi până când, prin vot, ne asigurăm o majoritate confortabilă și vom propune din nou, într-o ședință viitoare,. La liberali, față de alte partide, ca să pot să vorbesc așa, cu experiență multiplă de ”baci”, oarecum, în politica ieșeană, e mai puțină disciplină decât la celelalte partide mari ale României și sper ca această disciplină să fie înțeleasă ca o formă de progres, civilizație și încă o formă de, eu știu, îngrădirea unor drepturi și libertăți. Prin urmare, o să avem și noi o ședință internă, prin care o să încercăm să ne disciplinăm într-o manieră mult mai consecventă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Postul de viceprimar al municipiului Iaşi a rămas vacant încă din luna octombrie a anului trecut, după ce după ce fostul ocupant al al acestui fotoliu, Cezar Baciu, pierduse procesul cu USR, formaţiune politică din care fusese exclus după ce se alăturase, în vară, alianţei PNL-PMP care asigura majoritatea simplă în Consiliul Local. În urma deciziei judecătorilor, Cezar Bacău şi-a pierdut mandatul de consilier local şi implicit funcţia de viceprimar al Iaşului.

Favorit pentru a fi nominalizat în funcţia de viceprimar, după demisia lui Cezar Baciu, era consilierul local Răzvan Timofciuc, recent demisionar din USR. În şedinţa din luna decembrie, proiectul de hotărâre privind nominalizarea acestuia în funcţia de viceprimar a fost scoasă de pe ordinea de zi a şedinţei la propunerea PMP, care prin vocea liderului de grup, Florin Briaur, preciza că nominalizările pentru ocuparea acest post ar trebui “analizate mai atent”.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;