5:14 pm - Saturday April 29, 4502

Poli Iaşi – “U” Cluj 1-0. “Eurogolul” lui Sergiu Buş aduce trei puncte extrem de importante în Copou!

Poli Iaşi a învins-o pe Universitatea Cluj, duminică, în Copou, scor 1-0 (0-0), în etapa a XXIII-a a Superligii, rezultat în urma căruia moldovenii au mai spălat din ruşinea înregistrată în etapa trecută, la Sfântu Gheorghe, când au pierdut fără drept de apel (0-6). În meciul de duminică, elevii lui Leo Grozavu, cu multe noutăţi în echipa de start faţă de întâlnirea din Covasna, au avut o prestaţie net superioară, reuşind să obţină un succes care s-ar putea dovedi deosebit de important în lupta pentru evitarea retrogradării, la finalul sezonului.

Gazdele au început curajos partida, în minutul 11, şutul lui Tororoski, din marginea careului mic, fiind prins, nu fără emoţii, de către Iliev. În minutul 16, Bouhenna introduce balonul în plasă, cu capul, după o centrare perfectă de pe partea dreaptă a lui Mihai, însă golul este anulat de VAR pe motiv de offside. Robert Ion (min. 25) prinde un şut frumos, de la 25 de metri, balonul fiind respins in extremis, în corner, de Iliev. Asaltul la poarta oaspeţilor continuă, Harrison (min. 45+1) trimiţând de puţin pe lângă poarta adversă.

La reluare, oaspeţii, muştruluiţi serios la cabine de către Ioan Ovidiu Sabău, sunt mult mai curajoşi în atac. În minutul 52, Nistor trimite balonul, direct din corner, către poarta lui Ailenei, de unde este respins în piciorul lui Chipciu, care însă ratează ţinta. Valentin Gheorghe şi Daniel Popa au şi ei câteva bune ocazii de a înscrie, însă baloanele trimise de cei doi atancaţi ai oaspeţilor trec milimetric pe lângă buturile porţii apărate de goal keeper-ul Iaşului. Şi, când partida se îndrepta spre un implacabil 0-0, Sergiu Buş (min. 86), abia introdus în teren, reuşeşte o execuţie superbă din afara careului de 16 metri, din întoarcere, învingându-l pe Iliev! Oaspeţii au şansa egalării în minutul 90+7, însă şutul puternic expediat de Dan Nistor de la 30 de metri, trece de puţin peste transversală!

Victorie preţioasă pentru Poli Iaşi, care în urma acestui rezultat a urcat pe locul 13 în clasament, cu 26 de puncte, cu 10 mai multe decât Dinamo şi 11 faţă de FC Botoşani, formaţii care în acest moment ocupă ultimele două locuri ale ierarhiei.

Poli Iaşi: Ailenei – Toroski, Bouhenna, Samayoa, Ispas – Saghiri, (min. 88 Fl.Ilie), Marchioni, Jatoba – L. Mihai (min. 67 Gheorghiţă), Harrison (min. 77 Buş), R. Ion (min. 46 Bettaieb).

“U” Cluj: Iliev – Chipciu, Da Silva, Masoera, Rodruiguez, Silaghi (min. 78 Pănoiu), Doukoure (min. 70 Simion), Bic (min. 88 Ilie) – Nistor – V. Gheorghe (min. 69 Vătăjelu), D. Popa.

Etapa viitoare, Poli Iaşi va juca vineri, 2 februarie, de la ora 17.00, în deplasare, la Botoşani, în derby-ul Moldovei.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;