O nouă subunitate de pompieri va fi înfiinţată la Vlădeni

Primăria comunei Vlădeni a oferit în administrare Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului pentru Situaţie de Urgenţă (ISU) Iaşi, un teren în suprafață de 2.500 de metri pătrați pe care urmează să fie construită o nouă subunitate de pompieri, care va deservi în final zece unități administrativ-teritoriale, respectiv 44 de localităţi cu o populaţie de aproximativ 38.000 de locuitori. Lucrările la noua subunitate vor demara în cursul acestui an, termenul de finalizare a acestora fiind anul 2027.

“Astăzi, prin predarea terenului de către autoritatea locală, s-au pus bazele subunităţii de intervenţie de la Vlădeni, prima dintre cele trei care urmează să fie realizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” Iași prin fonduri europene. Investițiile în infrastructura situațiilor de urgență înseamnă dezvoltarea serviciilor care tin de siguranţa cetăţenilor și reprezintă o prioritate a Guvernului României. Prin noile detașamente, se va asigura o intervenţie mai rapidă şi eficientă în cazul producerii unui incendiu sau a unei situații critice”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi, prezent la ceremonia de semnare a documentului de predare a terenului, desfăşurată în sala de festivităţi a Primăriei din Vlădeni.

Alte două subunităţi de intervenţie vor fi înființate în perioada următoare la Răducăneni, care va deservi nouă unităţi administrativ-teritoriale (33 de localităţi) şi respectiv Ţibăneşti, (nouă unităţi administrativ-teritoriale şi 50 de localități, fiecare dintre cele două centre urmând să fie dotat atât cu echipamente de stingere a incendiilor, cât și cu mașini de intervenții și transport SMURD.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;