Încep lucrările de reabilitare şi modernizare a Cinematografului “Dacia”

În prezenţa primarului Mihai Chirica, joi, 1 februarie, va avea loc ceremonia oficială de predare a amplasamentului către firma care urmează să realizeze lucrările de reabilitare şi modernizare a Cinematografului “Dacia”. La eveniment, care se va desfăşura începând cu ora 11.00 în Piaţa Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun, vor fi prezenţi, de asemenea, managerul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iaşi, Andrei Apreotesei, și directorul Ateneului Național din Iași, Gheorghiță Rusu-Persic.

Contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului Dacia a fost semnat în luna decembrie 2023 între Primăria Municipiului Iaşi, în calitate de beneficiar, şi firma Amina & S Group LLC – sucursala Iași, în calitate de câştigătoare a licitaţiei organizate de Primărie. Valoarea proiectului este de este de 12,493,811.45 lei, fără TVA, respectiv 14.867.635,62 lei cu TVA, suma necesară investiției provenind dintr-un împrumut contractat de Municipiul Iași de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), durată de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni de la data ordinului de începere a acestora.

Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale. Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generație de sonorizare, lumini, proiectoare digitale și climatizare. În final, obiectivul va fi transformat într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru cei mici, instituţia urmând să-şi schimbe denumirea din Cinematograful “Dacia” în „Ateneul copiilor”.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;