5:09 pm - Monday March 2, 5857

Concurs de proiecte adresat tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor

Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor anunţă lansarea unui concurs de proiecte adresat grupurilor parohiale de tineret din cuprinsul arhiepiscopiei, respectiv din județele Iași, Botoșani și Neamț. Bugetul total alocat concursului este de 40.000 de lei, un grup de tineri putând solicita finanțare doar pentru un singur proiect, pe parcursul unui an calendaristic. Finanțarea solicitată pentru un proiect nu trebuie să depășească suma de 15.000 de lei. Proiectele înscrise pentru a obține finanțare trebuie să înceapă în anul calendaristic în care este lansat apelul de proiecte, respectiv anul 2024, dar el poate continua în următorii ani, dacă este un proiect amplu, ce necesită un timp mai îndelungat pentru implementare, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Arhiepiscopia Iaşilor.

Tinerii dintr-o parohie sunt invitați să solicite finanțare pentru diferite tipuri de activități: tabere de 1-3 zile, activități sportive (campionate de fotbal, volei, handbal, baschet, atletism, șah, etc.), activități cultural-artistice (conferințe, cercuri de lectură, expoziții de fotografie/desen/pictură, concursuri de scrisori/eseuri/poezii, editarea unei reviste/publicații pentru tineri, festival/concert/spectacol, etc.), activități sociale (campanii caritabile; ajutor oferit persoanelor vulnerabile; organizarea unor evenimente caritabile: concerte, târguri de prăjituri, târg de Crăciun, campanie de donare de sânge, etc.), activități de educație non-formală (sesiuni de formare, workshop-uri, traininguri, dezbateri etc.).

Proiectele pot fi depuse spre finanțare de către organizaţiile non-guvernamentale de tineret care funcționează în cadrul unei parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor (exemplu filialele ATOR), de către un grup de tineri care fac parte dintr-o parohie sau de către un profesor de religie care coordonează un grup de elevi. În toate cazurile, parohia va fi entitatea prin care se va depune proiectul și care va primi finanțarea pentru cheltuielile prevăzute în proiect.

„Acest concurs vine ca o necesitate de schimbare a perspectivei, de la cea în care tinerii doar participă la o anumită activitate, către cea în care tinerii sunt cei care gândesc, se consultă, schițează, obțin finanțare, implementează și evaluează un proiect, având sprijinul preotului din parohia din care aceștia fac parte”, declarară arhimandritul Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor).

Mai multe detalii despre concursul de proiecte adresat tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor pot fi găsite pe pagina de Facebook a Departamentului Misiune pentru Tineret sau la coordonatorul proiectului: Emanuel Buta / emanuel.buta@mmb.ro.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;