Au fost finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare a sălii de sport de la Colegiul “Garabet Ibrăileanu”

Primarul Mihai Chirica a anunţat finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a sălii de sport de la Colegiul “Garabet Ibrăileanu”, investiţie aflată pe lista de priorităţi a municipalităţii la capitolul educaţie.

Intervențiile au inclus izolarea clădirii, refacerea zidurilor, înlocuirea instalațiilor electrice, termice, de apă și canalizare, refacerea pardoselilor și a tâmplăriei, modernizarea vestiarelor și a grupurilor sanitare, precum și înlocuirea suprafeței de joc.

Lucrările au fost executate de SC Pavi Lux SRL și au o valoare de 2.554.260,69 lei.

“De asemenea, a fost modernizat terenul de handbal și baschet exterior. Mai avem doar de montat porțile de handbal și coșurile de baschet. Terenul de fotbal, cu gazon sintetic, a fost deja modernizat de Primăria Municipiului Iași în urmă cu trei ani. Colegiul „Garabet Ibrăileanu” are astfel unele dintre cele mai moderne facilități sportive din oraș!”, a scris primarul Mihai Chirica într-un mesaj postat pe Facebook.

În aceeaşi ordine de idei, şeful municipalităţii a precizat că în perioada următoare, Primăria are în plan construirea a cinci noi săli de sport, din care patru pentru școli gimnaziale, iar una într-un complex multifuncțional.

“Este vorba despre săli de sport noi la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga”, „Alexandru Vlahuță”, „George Coșbuc” și „Titu Maiorescu” și de o sală de sport nouă integrată în Centrul Multifuncțional pe care îl construim în Cicoarei. Valoarea totală a acestor investiții (incluzând Colegiul „Garabet Ibrăileanu”) este de circa 25,5 milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro!”, a anunţat edilul pe pagina proprie de socializare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;