În mai puţin de trei ani, ieşenii vor putea circula pe primul tronson al Autostrăzii A7

În mai puţin de trei ani, ieşenii vor putea circula în condiţii depline de siguranţă şi confort pe primul tronson al Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei) dat în folosinţă în judeţ, respectiv pe sectorul care face legătura între localităţile  Mirceşti şi Paşcani, în lungime totală de aproape 29 de kilometri.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, la finalul vizitei de lucru efectuate pe şantierul Autostrăzii A7 care traversează judeţul Iaşi. Alături de preşedintele CJ Iaşi, din delegaţia care s-a deplasat în teren au mai făcut parte secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu, administratorul public al județului Iași, Andrei Cazacu, și mai mulţi parlamentari ieșeni.

Sectorul Mircești – Pașcani din Autostrada A7 are o lungime totală de 29 de kilometri și trece prin cinci unităţi administrativ- teritoriale din județul Iași, respectiv Mircești, Hălăucești, Mogosești–Siret, Stolniceni–Prăjescu și Pașcani. În prezent, pe tronsonul Mirceşti – Paşcani care face aprte din Lotul 3 al Autostrăzii A7 sunt mobilizaţi la lucru peste 300 de muncitori și o sută de utilaje.

“Peste 30 de luni, vom putea circula pe acest sector din Autostrada A7 și vom avea o conexiune rutieră rapidă și sigură cu sudul țării.  1,8 miliarde de lei este investiția pentru construirea acestor primi kilometri de autostradă din județul Iași, fondurile fiind asigurate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). În paralel, se lucrează și la nodul rutier de tip turbion, ce va avea 8 bretele și 12 pasaje, și va fi construit la sud de Pașcani, conectând cele două autostrăzi A7 și A8. După ani de așteptare, astăzi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrăzi în Moldova. După ce am reușit să construim practic o autostradă aeriană prin noul terminal de la Aeroportul Iaşi, vom continua demersurile și pentru conectarea județului nostru prin autostrăzi. A8 și A7 sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea Iașului”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

“Mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate. Este cert că Iașul nu mai poate funcționa cu infrastructura pe care o are în prezent. Dezvoltarea județului nostru depinde și de o infrastructură modernă, iar toate eforturile noastre trebuie să se concentreze pe A7, pe A8, pe toate obiectivele mari de infrastructură rutieră”, a adăugat Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;