5:14 pm - Friday April 29, 0366

Consiliul Local a aprobat modificarea modului de calcul al chiriilor

Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali ieșeni au aprobat miercuri modificarea şi completarea HCL 220/2023 privind stabilirea modului de calcul al chiriilor pentru locuinţele construite prin ANL precum și încetarea/ majorarea impozitului pe clădiri pentru clădirile neîngrijite şi impozitul pe teren pentru terenurile neîngrijite, altele decât cele agricole, situate în intravilanul municipiului Iaşi, proprietatea contribuabililor persoane juridice şi persoane fizice. Tot în ședința de miercuri a fost aprobată construcția a două noi parcări supraterane, una în zona Poitiers și o alta în Copou, dar și ridicarea unor noi ansambluri rezidențiale în cartierele Bucium, Păcurari și Tătărași.

Aleșii locali au mai aprobat, de asemenea documentația tehnică privind modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a tramvaielor în zona „Doi Băieți – Dancu”, prin construirea unei rețele de alimentare de medie tensiune, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru reabilitarea și modernizarea Plajei „Nicolina” și .încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Iași și Kaufland România SCS privind execuția unei pasarele pietonale în cartierul Tătărași, realizată între str. Ignat și str. Aurel Vlaicu nr. 54A, pe o suprafață de 87 de metri pătrați aflați pe domeniul public al municipiului Iași.

Aleșii locali și-au dat, de asemenea, votul pentru asocierea Municipiului Iași cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (POCA) în parteneriat cu Asociația „Copilul Meu – Inima Mea” pentru înființarea Centrului de Informare Despre Sănătate – INFOSAN, situat în Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 78 și pentru încheierea unui protocol de colaborare în vederea organizării la nivelul municipiului Iaşi a unei campanii privind prevenirea traficului şi consumului juvenil de droguri în municipiul Iași.

În cadrul întâlnirii au mai fost aprobate o serie de acorduri de parteneriat între Municipiul Iaşi şi Academia Română, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în vederea organizării unor evenimente în cursul anului 2024 precum și acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi lui Vasile Asandei şi Nicolae Băciuţ.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;