Aproape 6.000 de elevi din județul Iași susțin simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat

5.991 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a din județul Iași vor susține în perioada 4 – 7 martie, simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat, acțiune care se va desfășura în 48 de unități de învățământ.

Prima probă susținută de elevi, respectiv cea de Limba și literatura română va avea loc luni, 4 martie, urmând ca a doua zi, marți, 5 martie, examenul să continue cu proba obligatorie a profilului. Simularea se va încheia miercuri, 6 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi transmise pe 15 martie.

„Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Școlile, prin comisiile de organizare stabilite la nivelul unității de învățământ, trebuie să asigure buna desfășurare a susținerii probelor și a evaluării lucrărilor”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se vor deschide plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Examenului Național de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile în care se desfășoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

„Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens”, afirmă reprezentanții inspectoratului.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog. Inspectoratul Școlar Județean Iași va coordona buna organizare a simulării în toate centrele de examen  și va monitoriza pregătirea susținută a elevilor pentru examenele naționale din anul școlar în curs.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;