5:14 pm - Friday April 29, 8039

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită de lucru la Iași

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a aflat sâmbătă la Iași, unde a participat la alegerile pentru desemnarea noului președinte al Organizației Județene a acestei formațiuni politice. Cu această ocazie, în cursul dimineții, șeful Executivului a fost oaspetele Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. „Andrei, Cristian, Antonio, Codrin sunt doar câțiva dintre tinerii cu care m-am întâlnit azi și care mi-au povestit de ce au ales să învețe o meserie. Adevărul este că piața muncii din România are mare nevoie de tineri precum ei, care să fie specializați în profesii care ajung să fie mult mai bine plătite decât job-urile clasice de birou. Să ai angajați care își cunosc foarte bine meseria este noul El Dorado al oricărui angajator. Deoarece acest lucru asigură eficiență, productivitate și rezultate de calitate. Acesta este și motivul pentru care am decis ca Guvernul să se implice masiv în dezvoltarea învățământului”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii cu studenții. Cu această ocazie, primul ministru a anunțat că Guvernul a suplimentat fondurile alocate pentru finanțarea celor 29 de proiecte declarate eligibile pentru dezvoltarea

consorțiilor regionale de învățământ dual, bugetul final ajungând în prezent la peste 588 de milioane de euro. „Mă bucur că un astfel de centru va fi chiar la Iași. Consorțiul AGRITECH – un complex integrat unde tinerii sunt pregătiți, pe toată durata studiilor, în acord cu standardele solicitate de actuala piață a muncii. Așa cum se întâmplă în Germania sau Elveția, unde peste 70% din sistemul educațional este reprezentat de învățământul dual”, a menționat premierul.

Firmele din Iași – partenere cu statul în proiectele de digitalizare a administrației publice

În continuare, acesta a vizitat Palas Campus, cea mai nouă investiție a Grupului Iulius. Aici, el s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Iași și a discutat cu specialiștii din IT care lucrează în cadrul firmelor care își desfășoară activitatea în campus. „Vreau ca firmele din IT din Iași să fie partenere cu statul în toate proiectele de digitalizare a administrației publice. La Iași avem deja un hub IT de excepție, care a produs un adevărat miracol economic pentru întreaga regiune. Nu avem altă șansă de dezvoltare decât să implicăm toate companiile din IT – de la corporații multinaționale până la companiile mai mici – în toată gama de proiecte, de la cele strategice precum cloud-ul guvernamental până la realizarea de aplicații informatice pentru smartphone”, a afirmat premierul.

Iașul, primul oraș din România care va avea acces la două autostrăzi

După vizita la cele două obiective, Marcel Ciolacu a participat, la Sala „Unirea” de la Cinema „Victoria”, la Conferința Județeană de alegeri a PSD Iași, în care a fost ales noul președinte al organizației județene a partidului și au fost stabiliți candidații la alegerile locale din luna iunie, după care, în încheiere, a susținut o conferință de presă. În cadrul întâlnirii cu ziariștii, premierul s-a referit, printre altele, la investițiile majore care vizează Iașul și regiunea Moldovei. „Mă bucur că a fost finalizat aeroportul, a fost printre primele proiecte în care nu s-a pierdut niciun ban

european, fiind unul dintre proiectele finalizate la timp. De asemenea, mă bucur că Iașul va fi primul oraș din România care va avea acces la două autostrăzi (Autostrada Moldovei A7 și Autostrada Unirii A8 – n.r.). În comparație cu alți premieri care au venit în ultimii ani la Iași și care au ezitat să o supună, eu nu ezit să vă spun că Autostrada Moldovei va fi finalizată”, a afirmat Marcel Ciolacu. Referindu-se la Spitalul Regional de Urgență, premierul a anunțat că lucrările la acest important obiectiv de investiții vor începe luna viitoare. „Am înțeles de la constructor că pe 19 aprilie va intra buldozerul pentru primul spital regional din România, după o așteptare de 15 ani. Voi fi prezent atunci, din nou, la Iași, pentru a marca evenimentul”, a precizat șeful Executivului.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;