5:14 pm - Saturday April 30, 9396

Ediția din acest an a Semimaratonului de la Iași va avea loc pe 21 aprilie

În acest an, Semimaratonul de la Iași, eveniment care are ca scop sprijinirea copiilor proveniți din familii defavorizate, dar cu rezultate foarte bune la învățătură, se va desfășura duminică, 21 aprilie, au anunțat reprezentanții Asociației Salvați Copiii, principalul organizator al întrecerii.

„Semimaratonul de la Iaşi are ca specific adunarea la un loc a unei comunităţi importante de alergători şi nu numai, care are ca scop implementarea unui proiect important pentru oraşul nostru. Este vorba despre acreditarea traseului de World Athletics, ceea ce înseamnă că acest eveniment va intra pe harta evenimentelor importante internaţionale. Cu alte cuvinte, toţi cei care vor participa la acest eveniment vor putea să-şi prezinte performanţele în toată Europa, la toate evenimentele de profil”, a declarat Liviu Măgurianu, manager de proiecte al Asociaţiei Salvaţi Copiii Iaşi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Primărie.

Printre noutățile ediției din acest an a Semimaratonului se numără cursa la care vor participa copiii cu dizabilități precum și cea destinată tuturor iubitorilor de mișcare în aer liber.

„Este vorba despre susţinerea copiilor cu risc ridicat de abandon şcolar, care întâmpină dificultăți în familie şi/sau în comunitate. Este o zonă foarte importantă pentru noi, pentru că nu alergăm doar pentru a face mişcare, ci şi pentru a face bine celorlalţi. Noutatea absolută a ediției din acest an o reprezintă proba specială destinată copiilor cu dizabilităţi. Cine va fi prezent pe 21 aprilie în Piaţa Palatului Culturii va vedea cum aceste persoane cu dizabilităţi încearcă să-și depășească limitele. Este de-a dreptul extraordinar să-i vezi cum aleargă, cum se ţin de mână și cum sunt susţinuţi de public. Tot la Semimaratonul din 2024 de la Iaşi am inclus şi o alergare pentru copii, la fel de importantă ca cea destinată adulţilor, pentru că ea va oferi micilor participanţi o bucurie sinceră şi adevărată”, a precizat managerul de proiecte al Asociaţiei Salvaţi Copiii Iaşi.

Traseul semimaratonului este Piața Palatului Culturii – pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt – Catedrala Mitropolitană – Teatrul Național – Colegiul Național – Piața Mihai Eminescu – Bulevardul Carol I – Stadion și retur. „Este un traseu important, dar și extrem de atractiv, pentru că prezintă faţa frumoasă, culturală, a Iaşului. Traseul a fost acreditat de către arbitrii care au aprobat traseul maratonului de la Jocurile Olimpice din acest an de la Paris”, a mai precizat Liviu Măgurianu.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;