Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Muzeul „Poni –Cernătescu”

Complexul Muzeal Național „Moldova” în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” invită publicul marți, 19 martie, începând cu ora 10.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, la un nou spectacol de teatru a cărui regie este semnată de asist. univ. dr. Iuliana Moraru.

Organizat în cadrul Zilei Mondiale a Teatrului, evenimentul prezintă fragmente din piesa de teatru „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în interpretarea Trupei „Euridice” constituite din elevi de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, coordonați de prof. Daniela Bahrin.

Piesa „Gaițele”, jucată inițial sub titlul „Cuibul de viespi”, este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice. Prin virulența satirică și valoarea literară, creația reflectă clar o atitudine critică față de societatea vremii.

Intrarea la acest eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Sărbătorită în fiecare an pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial din 1961, de la Viena, şi a fost marcată pentru prima dată în 1962, în deschiderea Stagiunii Teatrului.

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;