5:14 pm - Saturday April 29, 4479

La Ţuţora a fost inaugurată prima casă de tip familial destinată copiilor cu nevoi speciale

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a autorităţilor locale şi a reprezentanţilor Fundaţiei Hope and Homes for Children, în comuna Țuțora a fost inaugurată marţi prima locuință de tip familial destinată copiilor cu nevoi speciale proveniți din centrele de plasament din judeţul Iaşi. Investiţia, în valoare de 280 de mii de lei, a fost finanţată cu bani de la Consiliul Judeţean Iaşi şi cu sprijinul Fundaţiei Tester Grup.

„Doresc să le mulţumesc tuturor celor care zi de zi fac eforturi pentru a veni în sprijinul nostru, pentru a putea oferi o viaţă cât mai bună acestor copii. Aici, la Ţuţora, în această casă construită de cei de la Fundaţia Hope and Homes for Children, cu sprijinul Fundaţiei Tester Grup, 12 copii vor simţi ce înseamnă cu adevărat cuvântul acasă. Aceşti copii nu sunt copii cu dizabilităţi, ei sunt copiii speciali ai comunităţii noastre, sunt dintre noi, şi de aceea trebuie să le oferim condiţii de viaţă cât mai bune”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

”Împreună cu colegii de la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului am căutat primării care să fie dispuse să ne pună la dispoziţie un teren pentru construcţia acestui aşezământ în condiţiile în care noi reuşiserăm să găsim resursele financiare necesare pentru implementarea acestui proiect cu sprijinul Fundației Tester Grup, care a finanţat în totalitate construcţia acestei case. Aşa am ajuns aici, la Ţuţora, unde am primit întregul sprijin din partea autorităţilor locale pentru ridicarea unei case destinate copiilor cu nevoi speciale”, a afirmat Ştefan Dărăbuş, preşedintele Fundaţiei Hope and Homes for Children.

Primarul comunei Ţuţora, Cristinel Albu, a menţionat că zona în care a fost construită casa de tip familial destinată copiilor cu nevoi speciale se află în plină expansiune, aici urmând să fie construite în perioada următoare mai multe locuinţe pentru familiile cu venituri reduse, o creşă şi un parc de joacă pentru copii. „Ideea construirii unei astfel de căsuţe a venit la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Am propus Consiliului Local să punem la dispoziţie terenul necesar pentru construcţia acestei case, iar consilierii locali au fost cu toţii de acord cu această iniţiativă. Terenul, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, se află pe raza satului Ţuţora, unde noi dezoltăm un cartier al tineretului și unde pe lângă această casă de tip familial pentru copii vor mai fi construite cinci duplex-uri pentru familiile cu venituri reduse şi mai multe loturi pentru ridicarea de casă, plus o creşă, un centru de zi şi un loc de joacă pentru copii”, declarat Cristinel Albu.

Prezent la festivitățile desfășurate la Țuțora, directorul Direcţiei General de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Ion Florin, a anunţat că toate centrele de plasament care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Iaşi vor fi închise până în luna august, beneficiarii acestora urmând să fie relocaţi în case de tip familial, aşa cum prevede Directiva Uniunii Europene privind Protecţia Drepturilor Copilului.„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului are 8 proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru construirea unui număr de 24 de astfel de căsuţe de tip familial în judeţul Iaşi. Toate centrele de plasament de tip clasic din judeţ vor fi închise până în luna iulie sau cel mai târziu august 2024”, a afirmat Ion Florin.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;