5:14 pm - Friday April 29, 7639

Consiliul Județean va achiziționa 26 de microbuze electrice pentru transportul elevilor

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a primarilor şi a inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, în Sala Galbenă a Prefecturii a avut loc marți lansarea oficială a proiectului privind achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru transportul elevilor în localitățile din județul Iași. Proiectul, în valoare de 35,9 milioane de lei (inclusiv TVA), prevede achiziționarea unui număr de 26 de microbuze electrice, fiecare cu capacitatea de 16+1 locuri, pentru transportul elevilor din comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victorie, Vlădeni și Voinești până cel mai târziu pe 31 decembrie 2014, data limită de finalizare a programului finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Odată cu achiziţionarea celor 26 de microbuze electrice, transportul elevilor către şcoală şi înapoi acasă devine unul mai sigur, iar discrepanţele dintre mediul rural şi mediul urban în ceea ce priveşte transportul elevilor se mai estompează. Dacă vor apărea noi oportunităţi de finanţare în legătură cu achiziţionarea altor astfel de microbuze sau al oricărui alt tip de mijloace de transport moderne, vreau să fiţi siguri că noi, administraţia judeţeană, vom face totul pentru a putea aplica astfel de proiecte”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe. El a anunţat că instituţia pe care o conduce a depus deja la Ministerul Mediului documentaţia necesară în vederea achiziţionăriia încă 25 de microbuze hibride pentru transportul elevilor, în cadrul unui proiect în valoare totală de 25 de milioane de lei finanţat tot prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Prezentă la lansarea proiectului de achiziţionare a celor 26 de microbuze electrice pentru transportul elevilor, Luciana Antoci, a afirmat că dotarea primăriilor cu mijloace moderne de transport va conduce la creşterea siguranţei deplasării elevilor către unităţile de învăţământ, însă acest lucru nu rezolvă în totalitate problemele cu care se confruntă în prezent elevii din mediul rural. „Astăzi a fost făcut un pas mare în ceea ce priveşte asigurarea unui transport modern şi sigur al elevilor în judeţul nostru. Mai există însă, trebuie să recunoaştem, probleme în legătură cu această chestiune, pentru că este vorba despre două aspecte aici: unul este aspectul care priveşte transportul elevilor, al preşcolarilor în mod special, între localităţile aceleiaşi comune, iar al doilea aspect se referă la transportul elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal din comunele judeţului la şcolile din oraşe sau din municipiul Iaşi, situaţie în care se află în acest moment peste 6.000 de copii. Este o problemă pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean o are în vedere şi care, sperăm noi, va fi rezolvată într-un timp cât mai scurt”, a afirmat Luciana Antoci, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;