Mihai Chirica și Costel Alexe, candidații PNL pentru Primărie și Consiliul Județean din partea PNL

Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Politic Național (BPN) al PNL a validat joi candidatura actualului primar al Iașului, Mihai Chirica, pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Municipiului Iași (PMI) la alegerile locale. În cadrul aceleiași întâlniri, membrii BPN au aprobat, totodată, și candidatura președintelui Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, pentru obținerea unui nou mandat de patru ani în fruntea administrației județene la alegerile programate pe 9 iunie.

„Proiectele Iașului au nevoie de continuitate, iar decizia de astăzi (ieri – n.r.) a BPN este un vot de încredere că parteneriatul puternic dintre Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași trebuie să continue și în 2024, pentru un Iași puternic în Europa. Obiectivul PNL Iași pentru alegerile locale din 2024 rămâne ferm: câștigarea Consiliului Județean Iași, a primăriilor municipiilor Iași și Pașcani, a orașelor Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, respectiv a unui număr de 60 de UAT-uri din județul Iași. Alături de colegii mei Costel Alexe și Mihai Chirica, împreună cu întreaga echipă liberală ieșeană, vom fi mai puternici și mai determinați ca oricând să câștigăm în 2024”, a declarat președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, validat la rândul său de Biroul Permanent Național al partidului pentru poziția a 9-a pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din acest an.

Chirica: Cea mai mare dorință a mea este ca Iașul să își consolideze statutul de metropolă europeană

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a reiterat că Iașul are nevoie să continue cu aceeași formulă de guvernare liberală pentru susținerea puternică a marilor proiecte locale și regionale. “De când am onoarea să conduc destinele acestui oraș, Iașul s- a schimbat continuu în bine! O demonstrează toți indicatorii economici și sociali, dar și numeroasele cuvinte frumoase despre orașul nostru venite atât din partea ieșenilor, cât și a celor care au vizitat Capitala Moldovei. Această dezvoltare spectaculoasă nu ar fi fost posibilă fără apartenența României la Uniunea Europeană, Iașul beneficiind de consistente fonduri europene. Avem, totodată, un parteneriat excelent cu Guvernul și Consiliul Județean, împreună cu care vom realiza unele dintre cele mai importante proiecte ale orașului și regiunii din ultimul secol: Spitalul Regional de Urgență, Sala Polivalentă, Autostrăzile A7 și A8. Cea mai mare dorință a mea este ca Iașul să își consolideze statutul de metropolă europeană, prin munca noastră, a tuturor celor care iubim acest minunat oraș! Candidez din partea Partidului Național Liberal pentru un Iași puternic în Europa!”, a declarat Mihai Chirica.

Alexe: Îmi doresc ca împreună să construim în Iași și să devenim puternici în Europa

La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a subliniat că 2024 va fi anul ieșenilor și că printr-o administrație liberală puternică, județul Iași își va consolida poziția de lider regional de dezvoltare economică și infrastructură mare. “Acum patru ani, am devenit președinte al Consiliului Județean Iași, prin încrederea și votul ieșenilor. Astăzi, mă simt împlinit că am reușit în acest mandat să facem dreptate Iașului și să îl așezăm acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, în topul celor mai dezvoltate județe din România. Candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași pentru a continua să facem Iașul puternic și dezvoltat. Candidez pentru a continua să construim în Iași. Am simțit, în multe momente grele din ultimii ani, că ieșenii mi-au fost alături, iar asta a fost o motivație permanentă de a continua. Proiectele noastre vorbesc cel mai bine despre această administrație și sunt dovada a ceea ce am făcut și ce putem face în continuare. Îmi doresc ca și în următorii ani să fim mândri de comunitatea noastră, să fim mândri de județul în care trăim. Împreună construim în Iași și devenim puternici în Europa”, a declarat Costel Alexe.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;