Municipiul Iaşul va adera la Pactul de Politică Alimentară Urbană de la Milano

Municipiul Iaşi va adera la Pactul de Politică Alimentară Urbană de la Milano, organism internaţional care are ca scop lupta împotriva risipei alimentare şi a schimbărilor climatice pe glob. Întruniţi miercuri în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat înfiinţarea la nivelul municipiului Iaşi a Consiliului Consultativ Pe Probleme şi Politici Alimentare şi aderarea Municipiului Iaşi la Pactul de Politică Alimentară Urbană de la Milano, pornind de la reţelele internaţionale la care acest oraş este deja conectat.

Proiectul a fost lansat în luna septembrie 2014, când în cadrul unei videoconferinţe desfăşurată la Milano, 30 de oraşe de pe toate continentele au definit conţinutul Pactului. Semnarea oficială a documentului de înfiinţare a Pactului de Politică Alimentară Urbană a avut loc în luna octombrie 2015, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei, în prezenţa primarilor tuturor oraşelor care au aderat la acest organism internaţional.

„Odată cu aderarea la Pactul de Politică Alimentară de la Milano, municipiul Iaşi va avea oportunitatea de a învăţa din experienţa Italiei în domeniul luptei împotriva risipei alimentare. Poate că puţină lume cunoaşte, însă Italia a fost prima ţară din lume care a interzis, prin lege, producerea şi consumul cărnii artificiale de către populaţie”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;