CJ se va împrumuta cu 28 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Întrunit în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean (CJ) Iași a aprobat miercuri demararea procedurii de achiziţie publică pentru lucrările de reparaţii cu îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe DJ 280 Lim. Jud Neamț – Dagâța – Lim jud. Vaslui, km 35+178 – 46+660. Finanțarea necesară va fi asigurată printr- un credit de angajament în valoare de 27.493.537,10 lei cu TVA. Potrivit expunerii de motive care a însoțit proiectul de hotărâre, reabilitarea acestui tronson de drum județean va asigura condiții de trafic la standarde moderne între Dagâța și satele Piscu Rusului, Zece Prăjini și Bălușești, făcând în același timp legătura cu județele Neamț și Vaslui.

“Continuăm să investim pentru a ne atinge obiectivul asumat: să circulăm integral pe asfalt de la un capăt în altul al județului. Prin votul de astăzi, vom putea asigura și asfaltarea celor 11,5 km din DJ 280, între limitele judeţelor Neamţ şi Vaslui, prin Dagâţa. Avem o viziune clară de dezvoltare a fiecărei comunități, iar investițiile în infrastructura rutieră vor fi în continuare o prioritate a acestei administrații liberale’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Tot în şedinţa de miercuri, aleşii judeţului au aprobat încheierea celui de-al 24-lea acord de cooperare cu raioanele din Republica Moldova, odată cu semnarea a încă două astfel de parteneriate care au primit anterior aprobarea în plen. “Mă bucur că astăzi am marcat momentul istoric de la 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România, prin aprobarea acordului de cooperare între Judeţul Iaşi şi Raionul Călăraşi din Republica Moldova. Tot astăzi, am semnat și acordurile de cooperare cu raioanele Basarabeasca și Drochia. În decursul istoriei, drumul României și al Basarabiei s-a găsit de multe ori la răscruce, dar fie că am fost sau nu sub aceleași granițe, inimile noastre au bătut tot ca a unui singur popor’’, a spus președintele CJ.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii au mai aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru unitățile de cult, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a Episcopiei Romano Catolice și a Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi din România. Banii sunt destinați unor lucrări de consolidare sau pictură la biserici, precum și pentru construirea unor case sociale. Şi tot în cadrul ședinței de miercuri, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, i-a înmânat titlul de Cetățean de onoare al județului Iași doamnei doctor etnograf Angela Paveliuc Olariu, pentru contribuția deosebit de valoroasă la conservarea și promovarea tradițiilor culturale și istorice ale județului Iași, dar și din Suceava și Botoșani.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;