5:14 pm - Tuesday April 29, 1980

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență vor începe pe 19 aprilie

Primăria Municipiului Iași (PMI) a început amenajarea drumului de acces spre șantierul viitorului Spital Regional de Urgență, cea mai importantă investiție medicală din Regiunea de Nord – Est a României. În acest moment, echipele Citadin SA lucrează la amenajarea unui drum provizoriu de acces pentru autocamioane, care va face legătura între șantierul deschis pe versantul Moara de Vânt, pe latura nord- vestică a acestuia, și bulevardul C. A. Rosetti.

„Primele lucrări la șantierul propriu-zis sunt programate să înceapă pe 19 aprilie și vor fi executate de Ness Proiect Europe, care pentru suma de 26.298.533,47 lei fără TVA (31.295.254,83 lei cu TVA) va trebui ca în cel mult patru luni să se ocupe de organizarea șantierului din zona Moara de Vânt, excavarea pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor de acces”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pe 26 martie, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) anunța că a încheiat contractul de servicii de supraveghere a lucrărilor de construcții, care vor fi asigurate de asocierea formată din TECNIC Consulting Engineering Romania SRL (lider de asociere) – TUMAȘ Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik A.Ș. Și RomCapital Invest SA, pentru o suma de 43.985.121 lei. Cea mai importantă licitație aferentă acestui proiect, care urmărește atribuirea pachetului principal de lucrări de construire, furnizarea și instalarea de echipamente medicale, a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) la începutul lunii februarie, valoarea totală estimată fiind de 1.822.923.457,94 lei fără TVA (2.169.278.914,95 lei cu TVA), respectiv circa 436 de milioane de euro. Termenul limită inițial pentru depunerea ofertelor era 3 aprilie 2024, însă acesta a fost prelungit până pe 18 aprilie 2024. „Faptul că am ajuns la semnarea contractelor și că peste puțină vreme vor începe și lucrările demonstrează că proiectul Spitalului  Regional de Urgență este important atât pentru noi, cât și pentru Guvernul României. Am început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016, iar în toamna anului 2017, Consiliul Local a aprobat transmiterea terenului de 120.000 de metri pătrați aflat în zona Moara de Vânt din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local Iași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății. Pe lângă multe alte documentații necesare proiectului, inclusiv cele aferente rețelelor de utilități, în prezent lucrăm la întocmirea studiilor pentru construirea căilor definitive de acces spre și în interiorul arealului Spitalului Regional de Urgență, care va include și Sala Polivalentă și pe care îl gândim dezvoltat unitar și coerent, după un concept Smart City District”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;