5:14 pm - Wednesday April 30, 8938

Șase milioane pasageri au circulat cu Wizz Air de pe Aeroportul Iaşi

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, a anunțat înregistrarea pasagerului cu număr 6 milioane de la începerea operațiunilor pe Aeroportul din Iași, în anul 2014. Norocosul pasager cu numărul 6 milioane, care a călătorit ieri de la Torino către Iași, a fost surprins cu un voucher Wizz Air.

„Ne bucurăm să facem parte din viața pasagerilor noștri, transportându-i către destinațiile dorite și fiind aleși de 6 milioane de călători din regiune. Această realizare reflectă dedicarea noastră de a oferi servicii excepționale și de a extinde opțiunile de conectivitate pentru pasagerii noștri valoroși”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

„Dacă în luna august a anului trecut, Wizz Air înregistra la Iași 5 milioane de pasageri, astăzi, cu cinci luni mai devreme, adaugă încă 1 milion. Acest lucru demonstrează o dinamică aparte în ceea ce privește traficul și cererea crescută pentru rutele pe care compania aeriană le operează la Aeroportul Iași. Planurile de extindere ale Wizz Air în următorii ani, de a avea cea mai mare bază din regiune la Iași, se vor reflecta într-o evoluție constantă a numărului de pasageri, fiind în strânsă legătură cu dezvoltarea fără precedent a aeroportului nostru. În cei aproape 10 ani de colaborare cu Aeroportul Iași, Wizz Air a demonstrat că este o companie puternică și un partener de nădejde. Dorim să mulţumim companiei Wizz Air pentru acest parteneriat solid și încrederea pe care o are în viitorul Aeroportului Iași. Împreună, deschidem noi orizonturi și oferim comunității șansa de a se dezvolta”, a afirmat, la rândul său, Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași,

Prezent la ceremonia de marcare a pasagerului cu număr 6 milioane, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că atingerea acestei cifre demonstrează, încă o dată, condiţiile deosebite oferite de Aeroport. „Anul acesta, putem sărbători această bornă importantă din evoluția Wizz Air, pasagerul cu numărul 6 milioane la Iași, de pe cel mai modern terminal din țară. Este evident că Aeroportul Iași se află în cea mai bună etapă de dezvoltare a sa. Cu o nouă viziune și o strategie concretă, am reușit să înregistrăm rezultate record atât în ceea ce privește infrastructura, cât și traficul. Faptul că Wizz Air a ajuns la 6 milioane de pasageri la Iași vine ca o confirmare a faptului că aeroportul se află într-un ritm dinamic de dezvoltare și asigură deschiderea Iașului față de Europa, prin conexiunea cu cele mai importante capitale și orașe europene. Suntem mai pregătiți ca oricând să asigurăm condiții moderne pentru călători, să înregistrăm un flux de pasageri din ce în ce mai mare, să aducem mai multe zboruri și să conectăm Iașul cu huburile europene. Aeroportul este cel mai de succes proiect al Iașului și vom continua să investim în dezvoltarea sa, pentru că de asta depinde și dezvoltarea comunității noastre”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Wizz Air a început operațiunile la Iași în luna decembrie 2014, în acest moment având în portofoliu 23 de rute cu tarif redus din Iași către 13 țări din Europa. Printre rutele directe operate de Wizz Air se numără cele cu Bruxelles, Larnaca, Billund, Copenhaga, Basel, Paris, Dortmund, Tel Aviv, Bologna, Catania, Milano, Roma, Torino, Veneția, Eindhoven, Liverpool, Londra, Barcelona, Madris și Istanbul. Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri și aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;