5:14 pm - Friday April 29, 1808

O nouă premieră la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași prezintă luna aceasta premiera spectacolului de teatru „Rădăcini”, text și regie de Erica Moldovan, cu participarea actriței Cătălina Grama Ipate. Reprezentațiile vor avea loc pe 13 și 14 aprilie 2024, de la ora 19.00, la Sala Unirii.

Cea de-a treia premieră a anului, „Rădăcini”, o dramă ce atinge probleme sociale și personale de actualitate. În fiecare seară, cele cinci prietene,  Elena, Ana, Camelia, Rita și Ioana, își dau întâlnire pentru a discuta despre complacerea în mediocritate și consecințele ei, frica de necunoscut, teama de a ne lăsa iubiți, puterea de iertare, victim blaming și traumă.

Elena are o figură maternă proeminentă, Ana este copilăroasă și naivă, Camelia e o femeie rațională, Rita e feminină, Ioana corectă și rutinată, iar fiecare întâlnire are scopul de a echilibra și a vindeca ceva în fiecare din ele. „Rădăcini este un spectacol care te poartă pe axa agonie-extaz. Este un spectacol care, asemeni vieții tale, te face să râzi, să plângi, să fii emoționat, să fii curios, să visezi, să speri, adică să trăiești”, a declarat Erica Moldovan.

Din distribuția spectacolului fac parte Cătălina Grama Ipate, Mara Lucaci, Mălina Balcan, Mariana Dumitrache, Alexandra Paftală și Ioana Aciobăniței. Din echipa de creație fac parte: Alina Dincă-Pușcașu (costume); Andrei Scânteie (decor); Cristi Bortoș (light design); Andrei Cozlac (video-design); Robert Mihalache (ilustrație muzicală); Lena Karenina (foto afiș); Andreea Răileanu (grafician).

Spectacolul este nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Biletele pot fi achiziționate pe site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau la casieria Ateneului.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;