5:14 pm - Monday April 29, 8695

Spitalul de pneumoftiziologie va fi consolidat și reabilitat cu fonduri de la bugetul de stat

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat ieri contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare și reabilitare a Corpul C1 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, din strada Dr. Cihac, va fi consolidat şi reabilit RUP CONSTRUCȚII EST S.A. Iași, iar valoarea  contractului este de 28.671.941,39 lei, fără TVA.

”Semnarea acestui contract astăzi, am putea spune că e un vis împlinit, atât pentru noi, administrația de la Consiliul Județean, cât mai ales pentru domnul manager Radu Crișan Dabija. Este, însă, un obiectiv intermediar, pentru că, bineînțeles, marele nostru vis, care trebuie să devină realizabil, este construirea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii în Bucium. Până atunci, reușim astăzi să asigurăm consolidarea și reabilitarea corpului C1 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, din str. Dr. I. Cihac. Prin Direcția de Proiecte, am depus acest proiect pentru finanțare prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, anul trecut în luna septembrie și mă bucur că astăzi avem și finanțarea asigurată și un câștigător desemnat pentru proiectare și execuție. Cea mai mare provocare va fi mutarea activității spitalului pe timpul execuției lucrărilor, dar cu siguranță vom găsi, împreună, o soluție care să funcționeze, în primul rând în beneficiul pacienților, dar și al personalului medical”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

”Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că această administrație a Consiliului Județean a manifestat o aplecare particulară asupra infrastructurii medicale. Există mai multe studii europene care arată că o clădire din infrastuctura medicală nu poate fi exploatată mai mult de 50 de ani, pentru că nu mai corespunde rigorilor. Tocmai de aceea, vreau să mulțumesc echipei de la Consiliul Județean că a făcut posibilă reabilitarea acestui corp construit în anii ‘70. Va fi dificil, pentru că ne dorim să ajutăm în continuare fiecare pacient cu patologie respiratorie, să menținem standardul actului medical și să reușim să ajutăm întreaga comunitate prin serviciile unice pe care spitalul le oferă, dar acest deranj va fi într-un scop bun”, a afirmat dr. Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Termenul pentru realizarea lucrărilor de proiectare și execuție a corpului C1 al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, din str. Dr. I. Cihac, este de 33 de luni.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;