5:14 pm - Monday April 30, 9506

„Tramvaiul Cercetașilor” a plecat în prima cursă!

Compania de Transport Public (CTP) continuă seria proiectelor incluse în cadrul Programului cultural „Iași – orașul tramvaielor pictate”, inițiat în urmă cu 10 ani, punând la dispoziția publicului călător un nou mijloc de transport în comun personalizat. De această dată, în colaborare cu Organizația Națională „Cercetașii României”, prin intermediul Centrului Local „Constantin Sapatino”, duminică a fost „lansat la stradă”, în rondul din Târgu Cucu, „Tramvaiul Cercetașilor”, menit să aducă în atenție „Misiunea Cercetăşiei” în societatea românească, cea care a contribuit la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o „Promisiune” şi o „Lege”, al cărui scop îl reprezintă construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

După „botez”, „Tramvaiul Cercetașilor” a plecat în prima sa cursă spre Rond Copou (Agronomie) și retur. „Grafica celui de-al 19-lea mijloc de transport în comun personalizat tematic este semnată de către invitatul special, artistul ieșean Harcea Pacea, recunoscut pe plan local și național pentru lucrările murale de mari dimensiuni realizate în mediul urban”, au precizat reprezentanții CTP.

Parteneri în realizarea acestui proiect: Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Asociația Artipic, Centrul Local „George Călinescu”, Centrul Local „Sf. Anton” și Centrul Local „Sf. Dumitru” din Valea Lupului.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;