5:14 pm - Saturday April 30, 7025

Ieşenii îşi pot vota oraşul pentru ”Destinaţia Anului 2024 în România”

Începând de luni, 15 aprilie, ieşenii pot vota în competiția „Destinația Anului 2024 în România!”, unde capitala Moldovei se află printre finaliste la mai multe categorii, printre care „Orașe care inspiră” (Iaşi), „Distracție și aventură” (Baza Sportivă „brizo”), „Atracții cultural-educative („Palatul Culturii din Iași din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” – new entry şi Muzeul Național al Literaturii Române Iași (Casa Muzeelor – cazări epice) şi respectiv „boutique” (Pleiada Boutique Hotel).

Destinațiile turistice câștigătoare pentru fiecare categorie vor fi desemnate în urma celor peste 300 de mii de voturi exprimate de public în favoarea uneia din destinațiile înscrise în concurs, precum și în urma votului unui juriului, format din peste 100 de experți în turism, edili, lideri de opinie, influenceri, jurnaliști și membri ai asociațiilor cele mai relevante din turism.

Reamintim, în anul 2020, Iaşul a câştigat Premiul „Destinația Anului 2022”, în finala cu oraşele Braşov şi Târgovişte. „Destinația Anului este despre tot ce are mai frumos țara noastră prin natură, localități, ținuturi și experiențe diverse precum gastronomia, aventura, sportul, tradițiile, cultura, spiritualitatea. Să fii unul dintre membrii juriului sau unul cei care au votat o destinație preferată este un privilegiu de a promova bucuria de a trăi frumos”, a afirmat Felix Tataru, unul dintre iniţiatorii competiţiei şi membru al juriului la ediţiile anterioare ale concursului.

Proiectul “Destinația Anului” își propune să fie cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni şi prin implicarea directă a românilor pe site-ul  www.destinatiaanului.ro ”, a precizat Anca Zotta, coordonatorul Centrului de Informare Turistică Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;