CJ a scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru realizarea Parcului Industrial de la Holboca

Consiliul Județean (CJ) Iaşi a anunţat scoaterea la licitaţie, până pe 29 aprilie, a serviciilor pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiţii „Parc Industrial Holboca”, cu o valoare estimată de 378.151 de lei fără TVA. Potrivit anunţului publicat de CJ Iaşi, firma câștigătoare a licitaţiei va avea la dispoziţie 6 luni pentru întocmirea documentaţiei. Conform proiectului tehnic, viitorul Parc Industrial de la Holboca urmează să fie construit pe un teren în suprafaţă de 30 de hectare pe care Consiliul Local Holboca l-a dat în administrare Consiliului Judeţean Iaşi pentru o perioadă de 49 de ani. Pe acest amplasament vor fi construite, printre altele, o clădire administrativă şi mai multe hale de producţie şi de depozitare. De asemenea, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi şi va fi realizată infrastructura necesară de drumuri, apă, gaz şi electricitate.

„Obiectivul de a construi parcuri industriale a fost o prioritate a mandatului meu și va rămâne o prioritate și în mandatul următor. Un parc industrial va însemna mai multe locuri de muncă, mai multe venituri la bugetul local care pot fi direcționate spre creșterea calității serviciilor în celelalte sectoare publice, va reduce semnificativ decalajul dintre județul nostru și alte zone și, poate cel mai important, va face ca resursa umană pe care suntem norocoși să o avem să rămână aici, în Iași, acasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Iaşi, Costel Alexe.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, înființarea Parcului Industrial de la Holboca reprezintă un „instrument cheie” pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, prin urmărirea creșterii atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, şi creșterea gradului de competitivitate economică a zonei respective.

Parcul Industrial de la Holboca va fi cel de-al doilea care urmează să fie construit în perioada următoare în judeţul Iaşi, după cel de la Lețcani. În afară de aceste două parcuri, de la Lețcani şi Holboca, autorităţile locale intenţionează să mai construiască parcuri industriale la Pașcani, Podu Iloaiei, Dumești, Moțca și Răducăneni.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;