Poli Iași – FC Voluntari 3-1. Tony da Silva, la prima victorie pe banca Iașului!

Poli Iași a reușit, sâmbătă, prima victorie în play out, după ce a învins-o pe FC Voluntari, în Copou, scor 3-1 (1-0), în urma reușitelor lui Sergiu Buș (min. 13), Ștefan Ștefanovici (min. 66) și Shayon Harrison (min. 80), golul de onoare al oaspeților fiind semnat de Adam Nemec (min. 50).

Elevii lui Tony da Silva au început excelent partida, Sergiu Buș reușind să deschidă scorul în min. 13, cu capul, din interiorul careului mic, după centrarea excelentă a lui Ispas. Zece minute mai rârziu, Alin Roman are golul de 2-0 în vârful bocancului, însă șutul puternic al mijlocașului ieșean este deviat în ultimul moment, în corner, de Vâlceanu! Același Alin Roman îl testează în min. 45+1 pe Vâlceanu cu un șut-bombă din afara careului, însă balonul este deviat în out de poartă de goal keeper-ul ilfovenilor.

În partea a doua a jocului, oaspeții ies mai curajos la atac, Adam Nemec restabilind egalitatea pe tabela de marcaj în min. 50, cu o lovitură de cap din 6 metri, la care Silviu Lung a ajuns prea târziu. Gazdele nu dezarmează și în min. 66, Ștefan Ștefanovici înscrie pentru 2-1, după o gafă a lui Vâlceanu, care a bâlbâit o minge aruncată în careu de gazde. În min. 79, Adam Nemec marchează din nou, însă golul slovacului este anulat de arbitru pe motiv de offside. Patru minute mai târziu, Shayon Harrison, abia introdus în teren de Tony da Silva, aduce liniștea în Copou, după o nouă gafă comisă de Vâlceanu, care de la trei metri a degajat direct în picioarele atacantului gazdelor. În min. 90+2, Daniel Florea înscrie pentru Voluntari, însă golul este anulat de VAR pentru un fault comis anterior în apropierea careului de către un jucător al oaspeților.

Victorie meritată a Iașului, care în urma acestui rezultat urcă pe locul 13 în clasament, la egalitate de puncte (21) cu FC Voluntari, cu unul mai mult decât Dinamo și trei peste FC Botoșani și FCU Craiova.

Poli Iași: Lung – Fl. Ilie, Samayoa, Ispas – Todoroski, Roman, Bordeaianu, Jatoba (min. 78 Itu) – Bettaieb (min. 67 Kabran), Buș (min. 67 Harrison), Ștefanovici (min. 67 Gheorghiță).

FC Voluntari: Vâlceanu – Ricardinho, Matricardi (min. 85 Merloi), Armaș – Boboc (min. 76 Florea), Rață, Crepulja, Aliji – Dumiter (min. 46 Răduț), Nemec, R. Popescu.

Etapa viitoare, Poli Iași va întâlni miercuri, 24 aprilie, de la ora 16.45, în deplasare, pe Universitatea Cluj.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;