Procesiunea de Florii, de la Iaşi, va urma acelaşi traseu ca anul trecut

Sâmbătă, 27 aprilie, în Ajunul Marii Sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim, la Iaşi va avea loc tradiţionalul Pelerinaj de Florii, eveniment la care la care sunt aşteptaţi câteva mii de credincioşi. Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor, ceremonialul va fi condus de ierarhi, preoți, monahi, alături de credincioşi mireni, şi va urma acelaşi traseu ca anul trecut.

„În municipiul Iaşi, Pelerinajul de Florii va fi organizat de cele trei protopopiate ieşene şi va începe de la ora 15.00, odată cu săvârşirea slujbei Vecerniei la Mănăstirea Bărboi de către Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul. Momentele principale ale procesiunii sunt: ora 16.00 – rugăciunea de binecuvântare a sălciilor la Biserica Bărboi, ora 16.30 – plecare către Biserica „Sfântul Sava” (str. Bărboi – str. Costache Negri) spre Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi”, ora 17.00 – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – plecare către Catedrala Mitropolitană, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care, la ora 17.30 va avea loc sosirea la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde alaiul pelerinilor va fi întâmpinat de Înalt Prea Sfinţitul Părinte MitropolitTeofan”, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei.

După rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va adresa credincioșilor prezenți în curtea interioară a bisericii un cuvânt de folos duhovnicesc, în care va sublinia importanța Sărbătorii Intrării Domnului Isus Hristos în Ierusalim.

Ceremonia de Florii de pe străzile Iaşului a fost reluată începând cu anul 1990, după ce aceasta a fost întreruptă în anul 1947 de regimul comunist. Ceremonia reamintește de momentul în care Mântuitorul Nostru Iisus Hristos a intrat în Iersualim, fiind întâmpinat de mulțimea care a strigat „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!”, ea desfăşurându-se în fiecare an, cu o săptămâna înaintea Paştelui.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;