Hermannstadt – Poli Iași 0-1. Ieșenii, la un punct de salvarea de la retrogradarea directă!

Poli Iași a obținut o victorie uriașă, luni după amiază, la Sibiu, după ce a câștigat cu 1-0 (0-0) în fața lui Hermannstadt, formație salvată în urmă cu mai multe etape de retrogradare și care nu mai pierduse pe teren propriu din prima etapă, când cedaseră cu 0-1 în fața campioanei din sezonul trecut, Farul Constanța. Aflați sub presiunea unui rezultat favorabil, care să le mențină intacte speranțele de a rămâne și din vară pe prima scenă a fotbalului românesc, elevii lui Tony da Silva au început timorați întâlnirea de la poalele Cibinului, gazdele având prima mare ocazie de a deschide scorul în min. 34, șutul lui Ionuț Stoica de la marginea careului fiind respins  in extremis de Silviu Lung! Treziți la realitate, oaspeții încep să pună probleme în atac, Alin Roman reușind să înscrie în poarta lui Căbuz (min. 41), însă golul este anulat de VAR după un offiside la Bettaieb. În partea a doua a jocului, Ianis Stoica ratează incredibil din trei metri, față în față cu Lung, deschiderea scorului, după care, în min. 74, oaspeții reușesc să deblocheze tabela, prin Bettaieb, după o recuperare a lui Alin Roman la mijlocul terenului. Victorie deosebit de importantă pentru Poli Iași, care în urma acestui succes părăsește ultimele două locuri care duc direct în „B”. Corelat și cu rezultatul celuilalt meci din play out, disputat tot luni (UTA – FCU Craiova 3-1), succesul ieșenilor la Sibiu este cu atât mai important, elevii lui Tony da Silva având nevoie în ultima etapă, programată duminică, 12 mai, de la ora 21.30, în Copou, de o remiză pentru a se salva de la retrogrdarea directă. Mai mult, în cazul în care FC Voluntari nu câștigă acasă cu ”U” Cluj, iar FC Botoșani pierde la Galați, ieșenii rămân în Superligă fără a mai disputa barajul!

Hermannstadt: Cobuz – Butean, Găman, Ionuț Stoica, Opruț (min. 83 Jipa) – Ianis Stoica, Mino (min. 46 Dragoș Iancu), Murgia, Balaure (min. 73 Oroian) – Neguț (min. 72 Fonseca), Gabi Iancu (min. 46 Paraschiv).

Poli Iași: Lung – Todoroski, Samayoa, Fl. Ilie, Ispas – Roman (min. 88 Bouhenna), Marchioni, Itu (min. 70 Jatoba), Ștefanovici – Harrison (min. 56 Buș), Bettaieb.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;