O nouă şansă pentru persoanele cu diabet de a-şi menţine constant nivelul zahărului din sânge

Persoanele cu diabet de tip II sau cele insulinodependente au o nouă şansă pentru a-şi putea menţine în echilibru nivelul de zahăr din sânge,  recomandat de medici, odată cu lansarea începând din această lună pe piaţă a unui noi dispozitiv de monitorizare în timp real al concentraţiei de glucoză din sânge realizat de DexCom, Inc., liderul mondial în dezvoltarea și producerea sistemelor de monitorizare continuă a glucozei în timp real (CGM) împreună cu compania Deyan Kraft Medical. Denumit CGM Dexcom ONE+, dispozitivul folosește cea mai avansată și precisă tehnologie Dexcom.

“Diabetul este o afecțiune cronică care afectează atât de multe aspecte ale vieții mele. Gestionarea nivelului valorilor glucozei este absolut crucială pentru mine și pentru oricine care trăiește cu diabet. Dexcom ONE+ vine în întâmpinarea nevoilor noastre, îmi oferă o imagine foarte clară despre unde sunt nivelurile mele de glucoză și în ce direcție se îndreaptă acestea și ne face viața mai apropiată de normalitate”, declară Dragoș Bucur, actor și pacient cu diabet zaharat.

Pentru persoanele care încă gestionează diabetul folosind înțepături în degete și își dozează insulina în mod frecvent, viața lor cu diabet poate fi copleșitoare. Dexcom ONE+ a fost dezvoltat pentru a elimina o parte din această povară, este conceput pentru a fi ușor de inițiat și mai ușor de utilizat în viața de zi cu zi, chiar și pentru cei care nu au experiență în utilizarea unui sistem CGM. La fel ca toate sistemele CGM Dexcom, Dexcom ONE+ oferă o imagine clară asupra valorilor nivelului glucozei în timp real, fără înțepături dureroase ale degetelor, făcând astfel mai ușoară obținerea rezultatelor durabile. Și mai important este că pentru cei dragi, Dexcom ONE+ permite utilizatorului să-și partajeze cu ușurință valorile nivelului glucozei cu până la 10 persoane, oferind tuturor un pic mai multă liniște.

“În comparație cu înțepăturile degetelor, un senzor CGM oferă o imagine mult mai clară a modului în care alegerile zilnice afectează nivelurile de glucoză și aceste date au potențialul de a duce la schimbări comportamentale de-a lungul vieții pentru gestionarea diabetului”, afirmă dr. Alexandra Crișan, medic primar diabet, nutritie și boli metabolice. „Senzorii Dexcom sunt recunoscuți pentru ușurința în utilizare, acuratețea și fiabilitatea lor, iar odată cu lansarea Dexcom ONE+ în România sper că mai mulți oameni vor avea acces la aceste instrumente puternice de gestionare a diabetului”, mai spune Alexandra Crișan.

Odată cu lansarea celui mai recent sistem CGM dexcom One+, persoanele din România cu diabet insulinotratat pot avea de acum înainte acces la cea mai performantă și mai precisă tehnologie de măsurare a glicemiei, fie prin intermediul platformei www.cgmmdiabet.ro, fie prin Programul Național de Diabet al României (pentru pacienții cu diabet zaharat tip 1 și diabet gestațional).

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;