Iașul, gazda ședinței Adunării Generale a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

La sfârșitul săptămânii trecute, la Iași a avut loc ședința comună a Adunării Generale ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) și a Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în cadrul căreia au fost discutate noi posibilități de parteneriat și direcții de acțiune comune. La eveniment au participat, în calitate de invitați speciali, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, europarlamentarul Rareș Bogdan, precum și Ion Coșer, Consulul General al Republicii Moldova la Iași.

„În contextul demarării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale România-Moldova trebuie să devină o preocupare permanentă pentru noi toți. După podurile de flori de peste râul Prut din anii ’90 a venit vremea să ridicăm poduri indestructibile – administrative, economice, sociale, educaționale – care să conecteze pentru totdeauna Republica Moldova de România, de Europa, de lumea civilizată. Nu putem construi aceste punți decât împreună, cu maximă hotărâre și înțelepciune, necesare cu atât mai mult astăzi, când s-au înmulțit pericolele la adresa democrației occidentale și a Uniunii Europene, când tentațiile iliberalismului, autocrației și extremismului sunt la modă, iar tot mai mulți lideri de state cochetează cu ele”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 30 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și cinci județe din România (Bistrița-Năsăud, Iași, Neamț, Prahova și Buzău). Asociația a fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Activitățile și proiectele asociației acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;