Poli Iași – Petrolul 2-0. Ieșenii vor juca și în sezonul viitor în Superligă

Poli Iași a reușit să se salveze de la retrogradare, fără a mai trece prin furcile caudine ale barajului, după ce duminică seara, în Copou, a învins-o pe Petrolul, scor 2-0 (0-0), beneficiind de rezultatele înregistrate în celelalte partide din ultima etapă a Superligii.

Prima repriză a fost una destul de liniștită, niciuna dintre echipe nedorind să-și asume riscuri nici în apărare și nici în atac. Partea a doua a jocului a fost mult mai atractivă, cu gazdele în prim plan, elevii lui Tony da Silva fiind mai periculoși la poarta lui Zima. Astfel au apărut și primele ocazii clare de gol, ratate însă de Ștefanovici (min. 54) și Buș (min. 55). Ieșenii reușesc să deschidă scorul prin Itu (min. 68), în urma unei faze încâlcite în careul gazdelor, după o centrare de pe partea stângă a lui Roman. Imediat după repunerea balonului la centru, oaspeții pierd un duel la mijlocul terenului, iar Bettaieb în „execută” pe Zima cu un șut puternic de la 20 de metri. Până la final nu se mai întâmplă nimic notabil, arbitrul Horațiu Feșnic consfințind victoria meritată a Iașului, care în urma acestui rezultat, coroborat și cu înfrângerea lui FC Voluntari, acasă, cu ”U” Cluj, scor 0-1, va evolua și în sezonul următor în prima ligă.

Poli Iași: Lung – Tororoski, Fl. Ilie (min. 78 Bouhenna), Samayoa, Ispas – Bordeianu (min. 64 Itu), Marchioni, Ștefanovici (min. 85 Gheorghiță), Roman (min. 85 Katanec) Bettaieb, Buș (min. 78 Harrison).

Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Meijers, Huja (min. 72 Ișfan), Țicu – Musi (min. 74 Bratu), Seto, Dumitriu (min. 61 Jyry), Grozav (min. 86 Răducan) – Berisha (min. 61 Irobiso).

În celelalte meciuri din ultima etapă a play out-ului, disputate duminică, la aceeași oră (21.30), s-au înregistrat rezultatele: FC Voluntari – „U” Cluj 0-1, Oțelul Galați – FC Botoșani 2-0, Dinamo – UTA 2-0 și FCU Craiova – Hermannstadt 1-3.

Au retrogradat în Liga 2 echipele FC Voluntari și FCU Craiova, în timp ce Dinamo și FC Botoșani vor juca barajul de promovare – retrogradare în Liga 1 cu Csikzereda Miercurea Ciuc, respectiv CS Mioveni, din Liga 2. Au promovat direct în Liga 1 Unirea Slobozia și Gloria Buzău.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;