Profesioniști ai dreptului afacerilor din toată țara vor conferenția la Iași, în 17-18 mai

La finalul acestei săptămâni, va avea loc la Iași Conferința „Dreptul Afacerilor în Dinamica Inovării”, ediția a II-a, cu tema: „Inflexiuni. Interferențe. Influențe – în dreptul afacerilor”.

Evenimentul este organizat de Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul pentru Inovare în Afaceri și Camera de Comerț și Industrie Iași.

Conferința va reuni nu mai puțin de 25 de speakeri, profesori-practicieni de la universități de prestigiu din România, care vor aborda un spectru larg de subiecte din domeniul dreptului afacerilor.

„Prin acest demers, ne dorim să creăm o platformă de dialog între membrii comunității juridice din România, dar și între mediul de afaceri și profesioniștii dreptului ori din domenii conexe businessului, pentru a oferi soluții pertinente și utile problemelor juridice cu care se confruntă mediul de afaceri.”  a declarat conf.univ.dr. Maria Nica-Dumitru, președintele Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Iași, inițiatorul conferinței.

Prima zi a conferinței, vineri 17 mai, va fi găzduită de Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și, între orele 9.00-18.00, va cuprinde panelurile: „Drept societar”, „Obligații și Contracte”, „Drept fiscal”, „Arbitraj. Roșia Montană – file de poveste”.

Cea de a doua zi a conferinței, sâmbătă 18 mai, va fi dedicată panelului „Insolvență”, ce se va desfășura între orele 9.00-14.00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

La conferință sunt așteptați să participe, pe parcursul celor două zile, magistrați, avocați, arbitri, practicieni în insolvență, consilieri juridici, registratori de la registrul comerțului, executori judecătorești, notari, precum și alți profesioniști implicați în mediul de business – economiști, consultanți fiscali etc. De asemenea, studenții, masteranzii și doctoranzii vor avea ocazia să audieze și să interacționeze cu specialiști de marcă în dreptul afacerilor.

„Considerăm că profesioniștii dreptului au un cuvânt de spus nu doar în sălile de judecată, ci și în cadrul unor asemenea evenimente științifice, unde pot să polemizeze constructiv dar și să socializeze profesional, contribuind împreună la strălucirea juridică a Iașului.” a completat conf.univ.dr. Maria Nica-Dumitru.

Partenerii instituționali ai evenimentului sunt: Institutul Român de Drept Comercial, Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), Institutul Național de Pregătire Profesională a Avocaților (INPPA) și Baroul Iași.

Evenimentul va beneficia de acreditare INPPI în cadrul programului de pregătire profesională specific profesiei de practician în insolvență, precum și de acreditare INPPA în cadrul programului de pregătire și perfecționare continuă a avocaților.

Detalii despre conferință, inclusiv în privința înscrierii, se pot afla pe site-ul conferinței: www.DADI2024.cciasi.ro

Camera de Comerț și Industrie Iași

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;