Ieșenii, invitați în acest week-end la Noaptea Europeană a Muzeelor

Instituțiile de cultură aflate în subordinea Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) îi aşteaptă pe ieșeni sâmbătă, 18 mai, la o nouă ediție a Nopții Europene a Muzeelor, eveniment patronat de Consiliul Europei, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) şi Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

În acest an, publicul va avea posibilitatea de a vizita o parte din cele mai importante muzee literare din judeţul Iaşi, printre care se numără Muzeul „Nicolae Gane”, Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca, Muzeul „Mihai Eminescu”, Colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu”, Casa Muzeelor (Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poeziei, Muzeul Copilăriei în Comunism, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Pogromului de la Iași) și Muzeul „Vasile Alecsandri” din Mircești. Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se desfășoară anual în cea de-a treia sâmbătă a lunii mai.

“Și în acest an, unitățile aflate în subordinea Muzeului Național al Literaturii Române se alătură, așa cum au făcut-o la toate edițiile anterioare, instituțiilor de cultură care au decis să primească publicul vizitator aşa cum se cuvine, în cadrul acestui proiect muzeal european de anvergură, invitându-i pe toți cei interesați să treacă pragul clădirilor istorice care fac parte din rețeaua instituției noastre”, au precizat reprezentanții MNLR.

Programul de vizitare a muzeelor ieșene, în cadrul Nopții Europene a Muzeelor, este între orele 17.00 și 00.30, cu ultimul acces la ora 00.00, intrarea fiind gratuită. Anul trecut, muzeele literare din judeţul Iaşi au fost vizitate de peste 19.000 de persoane.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;