Consilierii locali, la ultima şedinţă din acest mandat

Consilierii locali s-au întrunit luni, 20 mai, în ultima şedinţă ordinară din acest mandat, pe a cărei ordine de zi s-au aflat 26 de proiecte de hotărâre. În deschiderea şedinţei, primarul Mihai Chirica le-a mulţumit aleşilor pentru activitatea depusă în Legislativul local, „Vreau să vă mulţumesc pentru activitatea pe care aţi depus-o în aceşti patru ani şi pentru proiectele şi iniţiativele pe care le-aţi promovat în Consiliul Local. Împreună am făcut multe lucruri bune pentru acest oraş, chiar dacă au mai rămas lucruri de făcut şi în continuare. Le mulţumec şi colegilor mei din Executivul Primăriei, fără de care nu puteam să pun în aplicare hotărârile pe care domniile voastre le-aţi aprobat în Consiliul Local. Chiar dacă, uneori, au existat şi opinii divergente între noi, doresc să vă mulţumesc încă o dată atât dumneavoastră cât şi formaţiunilor politice pe care le reprezentaţi pentru munca depusă în ultimii patru ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.

După sesiunea de interpelări şi aprobarea ordinii de zi s-a trecut la votul în plen al proiectelor de hotărâre. În mai puţin de o oră, toate cele 26 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către aleşii locali. Printre acestea, documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Reparații capitale pod Cerna”, cu o valoare estimată a investiției de 43.621.669,71 lei cu TVA, respectiv 36.696.013,37 lei fără TVA şi cu termen de finalizare a lucrărilor de 14 luni. Un alt proiect de hotărâre care a trecut de vot a fost cel privind aprobarea Studiului de Fezabilitate (SF), cu principalii indicatori tehnico-economici și devizul general, pentru înființarea a trei centre de colectare prin aport voluntar, situate în bulevardul Poitiers nr. 10, strada Sofia Nădejde nr. 6A și strada 3 Fântâni nr. 14, după modelul Centrului Municipal de Colectare din stradela Grădinari nr. 26, cu o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați fiecare, proiect în valoare de 32.677.442,32 de lei, respectiv 6.642.431,61 de euro, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor.

Tot în cadrul şedinţei de luni, consilierii și-au dat votul pentru consolidarea și restaurarea statuii ecvestre a Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din Piața Palatului Culturii, costul estimativ al lucrărilor pentru această investiţie ridicându-se la două milioane de lei, banii urmând să fie alocați prin intermediul unui proiect transfrontalier. Aleşii locali au mai aprobat, de asemenea, depunerea spre finanțare de către Primăria Municipiului Iași (PMI) în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare a Studiului de Fezabilitate (SF) și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Extindere prin construcție nouă și dotare Centru de audiofonologie și vestibulogie (ambulatoriu clinic ORL și audiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași pentru a implementa programe de screening”, în cuantum de 74.916.543,19 lei inclusiv TVA, din care 397.808,00 lei reprezintă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului și 55.026.143,19 lei contribuția proprie în proiect a liderului de parteneriat, respectiv Municipiul Iași. Nu în ultimul rând, aleșii locali au aprobat costurile medii lunare de întreținere pentru persoanele vârstnice de la Căminul de pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și de la Căminul de bătrâni „Sfinții Constantin și Elena”, încheierea unui Acord de parteneriat între Municipiul Iași și Academia Română – filiala Iași în vederea implementării unor proiecte academice și culturale pe parcursul anului 2024, asocierea Municipiului Iași cu Institutul Francez din Iași pentru înființarea Centrului Cultural European și în vederea sprijinirii și promovării culturii europene, precum și acordarea titlului de Cetățean de onoare al Municipiului Iași criticului de film Irina-Margareta Nistor și scriitorului basarabean Aurelian Silvestru.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;