5:18 pm - Sunday June 15, 8104

Baza Sportivă Ciric, modernizată la cele mai înalte standarde

Baza Sportivă Ciric va suferi în perioada următoare ample lucrări de modernizare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a celor două turnee internaționale de tenis găzduite în luna iulie de orașul nostru. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, joi, în cadrul conferinței de presă desfășurată la Palatul Roznovanu, prilejuită de organizarea celei de-a V-a ediții a turneului masculin de tenis Concord Iași Open, turneu de categorie ATP Challenger 100, ce se va desfășura în perioada 8-14 iulie, și respectiv a celei de-a III-a ediții a turneului feminin Iași Open WTA 250, programat în perioada 21-26 iulie, ambele competiții urmând să fie găzduite de Baza Sportivă Ciric. Potrivit anunțului făcut de Andrei Oriță, deținătorul licenței pentru organizarea celor două turnee de la Iași, noutatea acestui an o constituie clasificarea superioară a turneului destinat fetelor, de la categoria 125 WTA la categoria 250 WTA.

„Este o veste extraordinară, care ne-a luat și pe noi prin surprindere, dar care încununează eforturile făcute în ultimii ani de organizatorul principal al celor două turnee, domnul Andrei Oriță. Faptul că turneul fetelor a urcat la o treaptă superioară, respectiv la categoria 250 WTA, reprezintă o mare oportunitate pentru orașul nostru, pentru mediul de afaceri local, și în mod special pentru cei din sectorul HORECA. Totodată, nivelul ridicat al celor două turnee – în special cel al fetelor – va face să crească vizibilitatea Iașului atât în țară cât și în lume, dată fiind expunerea extraordinară de care vor beneficia cele două competiții. Însă ridicarea ștachetei în ceea ce privește valoarea turneului feminin impune luarea unor măsuri deosebite și aici mă refer la modernizarea Bazei Sportive de la Ciric. De aceea, începând din această vară, baza va suferi lucrări importante de reabilitare și extindere atât în ceea ce priveşte terenurile şi tribunele cât și celelalte activități conexe, astfel încât la ora startului totul să se ridice la cele mai înalte standarde de performanţă”, a declarat edilul.

Potrivit șefului municipalității, faptul că din acest an Iașul va găzdui, alături de Cluj-Napoca, cel mai important turneu feminin de tenis din România, demonstrează că orașul începe să devină „o voce importantă” în sportul internațional de performanță. „Încet-încet, Iașul a reușit să aibă toate facilitățile de care dispune și Clujul în ceea ce privește sportul la cel mai înalt nivel, însă sunt convins că într-un timp foarte scurt, Iașul va depăși Clujul la acest capitol, odată cu darea în folosință a Sălii Polivalente Regina Maria și a Stadionului Regele Ferdinand I, oraşul nostru urmând să devină polul sportului de performanță din România”, a încheiat primarul.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;