Actele de înmatriculare a autovehiculelor vor putea fi eliberate şi la Paşcani

Ieșenii din zona de vest a județului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în municipiul Iași pentru operațiuni în domeniul înmatriculării vehiculelor și emiterii permiselor de conducere. Începând din această săptămână, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își extinde activitatea de la punctul secundar Pașcani.

”Este o inițiativă mai veche la care se lucrează de mai mult timp și care din această săptămână devine realitate. Astfel, la punctul de lucru de la Pașcani se vor putea efectua operațiuni și în domeniul emiterii permiselor de conducere. De asemenea, colegii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor avea program cu publicul, la Pașcani, atât joia, cum a fost până acum, cât și marțea. Venim astfel în sprijinul comunităților din Pașcani și comunele limitrofe. Prin reorganizarea activității la punctul secundar de lucru Pașcani ne propunem să facilităm accesul cetățenilor la servicii cât mai aproape de zona în care locuiesc”, a declarat prefectul Felix Guzgă.

Punctul secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează în sediul Poliției Municipiului Pașcani, strada 1 Decembrie 1918 nr. 73. Categoriile de operațiuni care urmează a fi efectuate la nivelul punctului secundar Pașcani sunt următoarele: în domeniul înmatriculării vehiculelor – înmatriculare definitivă, duplicat certificat de înmatriculare, modificare date certificat și radiere, în domeniul emiterii permiselor de conducere (nou) – preschimbare și emitere permise de conducere românești, duplicate permise de conducere românești și reprogramare pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Programul de lucru cu publicul se va desfășura săptămânal, în zilele de marți și joi, în intervalul 09:30-14:00, astfel: în zilele de marți între orele 09:30-10:30: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale și activități de reprogramare pentru proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, între orele 10:30-14:00: activități de preschimbare permise de conducere românești. În zilele de joi, între orele 09:30-10:00: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale. Între orele 10:00-14:00: activități de preluare a documentelor în vederea înmatriculării vehiculelor. Solicitările privind operațiunile de înmatriculare definitivă, radiere, duplicat certificat de înmatriculare preschimbare/duplicat permis de conducere românesc vor fi preluate exclusiv în baza unei programări online realizată pe platforma http://www.permiseiasi.ro/, secțiunea Programare punct secundar de lucru Pașcani. Informații suplimentare cu privire la documentele necesare fiecărei operațiuni se pot obține de pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro .

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;