Întâlnire privind recrutarea forței de muncă în străinătate, organizată la Iași

Reprezentanții instituțiilor publice și private Regiunea de Nord-Est (Iaşi, Vaslui, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău) implicate în gestionarea și plasarea forței de muncă din România s-au întâlnit marți, 18 iunie, în Sala Mare a Primăriei cu o delegație a Ţărilor de Jos, condusă de Alderman Ronald Buijt, viceprimarul orașului Rotterdam. „Scopul acestei mesei rotunde a fost îmbunătățirea colaborării dintre cele două state în susținerea oportunităților de angajare, informarea corectă și facilitarea accesului cetățenilor români pe piața muncii din Țările de Jos și, în particular, din Rotterdam”, a declarat Mihai Chirica, prezent la discuții. Șeful municipalității ieșene a subliniat rolul pe care Consulatul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași l-a avut în organizarea evenimentului.

„Deschis în urmă cu șapte luni, Consulatul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași, coordonat de doamna Amalia Georgescu, își confirmă astfel menirea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre Regatul Țărilor de Jos şi judeţele din Regiunea de Nord-Est, în special în domeniile economic, comercial şi cultural”, a afirmat edilul.

„Cred că acest consulat poate face o echipă frumoasă împreună cu celelalte consulate din orașul nostru, cu Primăria Municipiului Iaşi și celelalte instituții administrative și cu toți ceilalți actori din comunitatea ieșeană. De altfel, se remarcă un interes crescut din partea statelor partenere pentru deschiderea de consulate onorifice în orașul nostru: în viitorul apropiat, cel al Greciei se va adăuga consulatelor Țărilor de Jos, Republicii Kazahstan, Franței, Ungariei, Turciei și, desigur, Republicii Moldova, ceea ce confirmă importanța și buna imagine pe plan internațional ale orașului nostru”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;