455 de apicultori ieșeni, despăgubiți pentru pierderile suferite în urma războiului

Beneficiarii Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 14/2024 privind aplicarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială  a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol după agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei din 24 februarie 2022 vor fi despăgubiți de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„La nivelul județului Iași este vorba despre 455 de beneficiari ai OUG nr. 14/2024, care vor primi acest ajutor ca urmare a depunerii documentației necesare la DAJ. Instituția noastră a virat suma totală de 1.117.892,53 lei către beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, au declarat reprezentanții Direcției Agricole Județene.

Aceștia le-au recomandat beneficiarilor OUG nr. 14/2024 să-și verifice în următoarele zile conturile pentru a putea intra în posesia sumelor care le revin. Potrivit actului normativ emis de Executiv, valoarea totală a schemei de ajutor pentru apicultorii care au avut de suferit de pe urma invaziei trupelor Federației Ruse în Ucraina este de 59,8 milioane de lei, respectiv echivalentul sumei de 12 milioane de euro, cuantumul pentru ajutorul de stat fiind în sumă de 25 lei, respectiv 5 euro/familia de albine.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt apicultorii persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, apicultori persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008, sau apicultori persoane juridice.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;