5:26 pm - Tuesday September 16, 5479

Campanie de informare privind păstrarea curățeniei

La inițiativa Primăriei, în comuna Miroslava a demarat luni, 1 iulie, o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor vis-à-vis de responsabilitățile pe care aceștia le au în ceea ce privește întreținerea și păstrarea curățeniei în comună și modul de conduită în zonele publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, etc.). Potirivt autorităților locale, campania se va derula pe parcursul lunilor iulie-august, sub sloganul „Depinde de fiecare dintre noi să păstrăm comuna curată!”.

„Prima etapă a campaniei va consta în informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării obligațiilor legale privind curățenia și întreținerea spațiilor din dreptul proprietății și a normelor de conduită în zonele publice/de agrement, precum și a sancțiunilor pe care le riscă dacă le încalcă, aceasta urmând să fie realziată prin intermediul rețelelor de socializare, mass-media, flyere și afișe. În cea de-a doua etapă vor fi realizate acțiuni de curățare și ecologizare a unor zone în care au fost depozitate ilegal diferite deșeuri, iar cea de-a treia etapă va însemna realizarea de acțiuni de verificare a respectării regulilor de bună conduită în zonele publice și păstrării curățeniei în comună”, a declarat primarul Dan Niță.

Asigurarea respectării regulilor de bună conduit în locurile publice va reveni în sarcina Poliției Locale și va viza identificarea și sancționarea celor care încalcă aceste reguli. Conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al comunei Miroslava 142/26.06.2020: „neîntreținerea în stare corespunzătoare a curățeniei și igienei în clădiri, locuințe, anexe gospodărești, curți, grădini, spații publice în jurul imobilelor aflate în administrarea proprietarilor, persoane fizice sau juridice, se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.000 la 1.500 lei pentru persoane juridice”.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;