Bazinul de înot din „Tudor Vladimirescu” a trecut în administrarea Primăriei

În cadrul ultimei ședințe, consilierii locali au aprobat modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2021, de aprobare a trecerii obiectivului de investiţii “Bazin de înot acoperit – Complex studenţesc Tudor Vladimirescu”, situat în strada Mihai Vodă Viteazul nr. 3, de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” către Municipiul Iaşi, la stadiul de realizare existent.

Terenul pe care urmează să fie construit bazinul de înot fusese cedat de către Primăria Municipiului Iași (PMI), în luna decembrie 2008, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, însă lucrările s-au oprit din cauza lipsei finanţării și a retrocedării unor suprafețe de teren din zonă. Între timp, situația retrocedărilor a fost soluționată, iar construcția a fost în inclusă în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Lucrările de infrastructură sunt realizate în totalitate, iar cele de suprastructură și acoperișul sunt în acest moment într-un stadiu destul de avansat. Potrivit proiectului, bazinul de înot ar urma să aibă lungimea de 50 de metri, fiind prevăzut cu opt culoare cu lățimea de 2,5 metri și două spații de 0,5 metri în exteriorul primului și ultimului culoar.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;