200.000 de lei de la bugetul local pentru premierea elevilor ieșeni de nota 10

Elevii care în acest an obțin nota maximă la Evaluarea Naţională și Bacalaureat vor fi premiaţi de către autoritățile locale în cadrul unei festivităţi speciale organizate de Primăria Municipiului Iași (PMI) și Inspectoratul Școlar Județean. Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali au aprobat la sfârșitul săptămânii trecute, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 200.000 de lei pentru premierea celor mai merituoși elevi din acest an ai Iașului.

„A devenit déjà o tradiție deosebit de frumoasă ca în fiecare an, Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași să își arate aprecierea față de rezultatele excepționale obținute de  elevii și profesorii ieșeni. La fel ca în anii anteriori, și în acest an, absolvenții ieșeni care vor obține media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor primi premii în bani, alături de cărți, diplome și coronițe. De asemenea, în cadrul festivității care se va desfășura, ca în fiecare an, la sediul Primăriei, vor fi recompensați, simbolic, și profesorii și directorii unităților școlare unde învață elevii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Anul trecut, 37 de elevi de nota 10, dintre care 32 care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională și 5 la Bacalaureat, au fost premiați de către autoritățile locale, fiind recompensați cu premii în bani (1.000 de lei pentru cei de la Evaluarea Națională și 2.000 de lei pentru cei de la Bacalaureat), cărți, diplome și coronițe. Cei mai mulți dintre „zeciștii” de la Evaluarea Națională au provenit, anul trecut, de la Colegiul „Emil Racoviță” (13), Colegiul „Costache Negruzzi” (7) și Colegiul Național (4). De asemenea, printre elevii ieșeni de nota 10 la Evaluarea Națională s-au aflat cei de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu” (2), Colegiul „Vasile Alecsandri” (1), Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” (1), Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” (1), Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” (1), Colegiul „Mihail Sadoveanu” Pașcani (1) și Școala Gimnazială Vânători – Popricani (1). În ceea ce-i privește pe „zeciștii” de la Bacalaureat, aceștia au provenit de la Colegiul „Costache Negruzzi” (2), Colegiul „Emil Racoviță” (2) și respectiv Liceul Teoretic „Miron Costin” (1).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;